Fantastiškų (-os) knygų žiurkės - vienykimės!

Fantastiškų (-os) knygų žiurkės - vienykimės!

13. Feb 2020, 21:24 floryte floryte

   Jau vaikystėje skaičiau daug ir tai buvo malonumas. Vidurinėje mokykloje ir studijų laikais skaičiau daug, nes tai buvo ir pareiga, ir malonumas. Dabar vis dar skaitau. Nors pareigų skaitymui lyg nebeliko, liko tik malonumas - skaityti dukrytei, o ją užmigdžius - ir sau. Žmogus toks jau padaras, kad vis ieško bendraminčių, su kuriais sietų panašūs ar tokie pat interesai. Darbe su kolegomis keičiamės knygomis, skaitom ir dalinamės įspūdžiais. Facebook - taip pat puiki terpė savo knyginiams interesams patenkinti. Vieną gražią dieną radau tokį asmeninį tinklaraštį "Fantastiškų (-os) knygų žiurkės". Tinklaraštis turi 6,4 tūkst. sekėjų, jį prieš 9 metus įkūrė dvi kasiokės - Lina ir Giedrė. Kažkaip akimirksniu man šis tinklaraštis įsirašė į pasąmonę kaip tikrai fantastiškas. Tinklaraščio bendraautorė dalinasi perskaitytomis knygomis, ne tik parašydama atsiliepimus, tačiau ir skelbia mažyčius konkursėlius, paklausdama, kas ką skaito šią akimirką, kodėl šios knygos nori ir pan. Iš šio tinklaraščio sužinau apie naujienas knygų pasaulyje, net tinklaraščio autorės emocijas, išgyvenimus, susijusius su knygų pasauliu. Na tikriausiai tik "knygų žiurkė" supranta "knygų žiurkę", kai vakare, atlikus visus namų ruošos darbus, užmigdžius vaikus, neri su knyga į ramų kampą, o į laikrodį bijai pažvelgt, nes jis kaip koks teisėjas - "ryt - anksti į darbą! Marš miegot!". 

  Žinau, kad ir MK yra skaitančių ir mylinčių knygas. Jei dar nepriklausote "fantastiškų (-oms) knygų žiurkėms", junkitės. Vienykimės! Beje, autorė turi vaikų, todėl ir vaikiškos knygos čia gyvuoja!

https://www.facebook.com/Fantasti%C5%A1k%C5%B3-os-knyg%C5%B3-%C5%BEiurk%C4%97s-283114271543/

O čia - šio tinklaraščio autorės knygų blogas, kur dalinasi perskaitytų knygų apžvalgomis:

https://knyguziurkes.wordpress.com/about/

  Man tai norisi šio tinklaraščio autorę Liną vadinti ne "fantastiškų (-a) knygų žiurke", bet "fantastišku knygų Dievu", kuris nuoširdžiai dalinasi skaitymo džiaugsmu, o perskaitęs knygas, jas išdalina kitiems, iš savo pinigų apmokėdamas net siuntimo išlaidas!

O čia - interviu su tinklaraščio bendraautore Lina:

https://www.vaga.lt/kas-jos-%E2%80%93-fantastisku-os-knygu-ziurkes-

Beje, jei jau mano blogas tokia knygiška tema, tai negaliu nepaklausti: "mamytės, ką geriausio paskutiniu metu skaitėte (-ote)..?"

 

floryte floryte 05. Mar 2020, 22:05

Nors dar ne senatvė man, bet atminties sutrikimas įvyko! Atsiprašau "Fantastiškų knygų žiurkių", kad jų gyvavimo amžių negarbingai patrumpinau. Ne 9, bet jau net 10 metų gyvuoja "Fantastiškų(-os) knygų žiurkės"!!!❤