Naujas Saulės žaisliukas - Fidget Spinner'is

29. May 2017, 06:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

-Mama, žinai, ko noriu dovanų gimtadieniui?

-Na?

-Spinerio

-?

-Toks suktukas

-?

-Mama, apie jį visi šneka, jis dabar topų topas. Ok, tuoj parodysiu per youtube...

Toks buvo trumpas mūsų dialogas su 11-mete dukra prieš gerą mėnesį, nors gimtadienis tik rugpjūtį. Na pagalvojau, ateis laikas ir pasidomėsiu daugiau, kur tą spinerį gauti, ar tikrai jis toks įdomus ir naudingas. Šiais laikais technologinių naujovių tiek daug - tik spėk žiūrėti, o paaugliams pro akis ir ausis niekas nepraslysta.

Vieną dieną benaršydama internete, užmačiau Fidget Spinnerį. Pasirodo, jį galima gauti ir Lietuvoje, nereikia siųstis iš užsienio, tad nutariau Saulutei padaryti staigmeną mokslo metų pabaigoje, nelaukiant gimtadienio :) Pasiūliau jai pažaisti "šilta-šalta". Su žodžiu "karšta", atradusi dovaną ji paklausė, ar čia koks šokoladas? :) Na duodu žodį jai, ar pavyko staigmena..

Saulės įspūdžiai:

Kai tik sužinojau apie Fidget Spinner, iškart jo užsinorėjau ir pradėjau domėtis. Papasakojau apie jį mamai, bet ji nesuprato, kas tai, tad aš parodžiau video apie suktuką per youtube ir jai visai patiko.

20170527133212-42008.jpg

Vieną dieną grįžus iš mokyklos, mama pasakė, jog turi man staigmeną. Jėga! Mėgstu staigmenas! Aš greitai atradau paslėptą dėžutę, pakračiau ją, iš pradžių nesupratau, kas ten. Išvyniojau ir pamačiau - žalią Spinerį!!! Negali būti! Puoliau mamai ant kaklo, labai labai apsidžiaugiau ir iškart norėjau išbandyti - pradėjau jį sukti ir žiūrėti video, ką dar galim su juo padaryti.

Išmokau vieną triuką - sukti jį vienoje rankoje ir permesti į kitą (žr.trumpą video žemiau).

Dar sugalvojau sekti laiką, kiek jis gali suktis nesustojęs ant stalo. Mano rekordas - 2 minutės! Supratau, kad tai priklauso, kiek stipriai suktuką išsuksiu. Na kol kas rekordas toks, bet jį būtinai pagerinsiu.

20170527133229-61798.jpg

Man šis spineris labai patinka, nešiuojuosi jį visur. Kai atėjau į mokyklą, parodžiau draugams, nedaug kas turėjo tokį daikčiuką, bet visi apie jį kalbėjo. Draugės norėjo jį pačios išbandyti pasukti, tad per pertraukas visos jau išbandė ir sakė, kad būtinai nusipirks.

Man Spineris labai patinka, nes kai neturiu ką veikti - tiesiog pasiimu į rankas ir suku. Bandžiau išlaikyti ant vieno piršto, ant kito - labai smagu. Dar galima besisukantį išmesti į orą :)

20170527133242-27847.jpg

Peržiūrėjau įvairius video ir pamačiau, kad yra įvairių formų ir spalvų spinerių. Skiriasi tik medžiagos, iš kurių jie pagaminti. Įdomu, kaip kiti sukasi - lėčiau ar greičiau...

Siūlau ir jums šį suktuką išbandyti!

blogietee blogietee 31. May 2017, 10:52

kaip tik vakar pirkau savo viduriniąjam, laksčiau po parduotuves, kol galų gale pirkau kioskelyje 😃 gavęs pareiškė, kad visą vasarą žais, ir net xbox'o nejungs

Sonrisita Sonrisita 29. May 2017, 22:27

Smagiai atrodo 😀 Mano jau beveik sesiametis irgi nusizurejes is youtube, kad reiktu 😀

Tai va, gal ir nieko juose blogo. Žiūrėsim dar 😀

Na matau, spineris kaip virusas tarp vaikų plinta 😀

juddita juddita 29. May 2017, 14:03

Mano sūnus grįžo iš kiemo su naujiena -man reikia spinerio. Tik nežinau,kur pirkti. Visą savaitgalį buvo nelaimingas ir vis zyzė,kada nupirksi,gal sužinojai, kur jų yra. Žodžiu,svarstau, ar pasiduoti ir nupirkti

aš irgi tą pati svarstau - kiek ilgai ji tuo domėsis, kol kas nešiojasi visur su savim - tiek į mokyklą, tiek į lauką 😀 tegu "bovijasi", liaudiškai sakant 😀 O nesaugumo aš neįžvelgiu, nes jis nėra sunkus, ant žemės nemėto, tiesiog suka rankose, smulkių detalių nėra 😀 labai malonu sukti tarp pirštų, kaip rašo - mažina stresą, įtampą ramina, gal dėl to kad stimuliuojami pirštuose esantys receptoriai 😀

kodelcia kodelcia 29. May 2017, 09:05

Visai neseniai ir mano šešianetis parlėkė namo su žinia, kad jo metais vyresnei draugei mama pirks tokį naują žaislą, kur rankose reikia sukti. Sako, aš irgi tokio noriu, tik nežinau, kaip vadinas.
Iš pradžių maniau, kad kalbama apie JoJo 😀 Bet vėliau susivokiau mačius reklamą tų "stebuklingų" daikčiukų. Sakyčiau, mūsų laikais tokia mada buvo su minėtais JoJo, dabar su Spinner. Tik turiu įtarimą, jog mūsų senieji žaislai buvo saugesni nei šie (čia per neatsargumą bemėtant gali nukentėti dantys, akys...).
Kol kas dar svarstau, ar verta pasiduoti sūnaus troškimui. Bet pripažinsiu, naujovė įdomi. Tik ar ilgam?