FIZINIS AKTYVUMAS KASDIENĖJE RUTINOJE

FIZINIS AKTYVUMAS KASDIENĖJE RUTINOJE

22. Nov 2017, 10:49 DžiaugsmoPieva DžiaugsmoPieva

Sveikos, mamytės!

Ruduo jau eina į pabaigą, temperatūra vis leidžiasi žemiau nulio, o ir pirmas sniegas jau užklupo, tuoj ir dovanų ieškosime po eglute:) Svarbiausia, kad mūsų motyvacija rūpintis savimi ir rasti kokybiško laiko sau nebūtų susijusi su metų laiku. Prisipažinsiu, ruduo - tai tas metas, kai į lauką išeiname rečiau, bet bent kartą į dieną stengiamės su Dominyku apeiti po ratuką netoliese esančiame parke. Savo įrašuose vis miniu treniruotes su vaikais ir akcentuoju būtent sporto naudą, bet šįkart aš apie tai, kaip mes, mamos, norim nenorim, esam fiziškai aktyvios visą dieną.

RYTAS. Nuo pat ankstaus ryto, mano Dominykas, keliasi 6-7 valandą, pasilabiname vienas su kitu, pasauliu ir jau darome rytinę mankštą - jis vis bando lovoje stotis arba lipti nuo jos, o mamytė kovoja su begaliniu noru dar pagulinėti lovoje. Taigi yra priversta stipriai laikyti mažylį, kad rytas neprasidėtų su ašaromis.

Treniruojama: rankos, pilvo presas, kaklo raumenys:) 

DIENA. Košių ruošimas, migdymas reikalauja nemažai laiko ir pastangų. Pas mus mažylio kambarys, kur yra visi jo daiktai, tarp jų ir maniežas, yra antrame aukšte, o virtuvė apačioje. Tad dabar, kai Dominykas yra itin reiklus dėmesiui dažnai tenka laipioti tiesiog pirmyn atgal iš vieno aukšto į kitą. Taip pat ir užmigdžius mažylį ir palikus lovytėje saldžiai miegantį, negaliu žinoti, kokį jį rasiu, kad ir trumpam nusileidžiu į apačią.

Mano fizinio aktyvumo sąskaitoje: dirba visas kūnas, lipimas laiptais ypatingai gerai treniruoja sėdmenis ir kojas. 20 sulaipiotų aukštų ir nedžiūstantys prakaito lašai kaktoje:)

VAKARAS. Dominyko mėgstamiausias užsiėmimas šliaužioti ir bėgioti nuo tėvelių, bandyti stotis ir gaudyti viską, ko reiktų pasisaugoti. Vakaras kartais pati aktyviausia mūsų dienos dalis, nes grįžta pats geriausias išdykavimų draugas TĖTIS. Mamytė tuo metu turi laiko atsikvėpti.. ir ramiai daryti valgyti arba tvarkytis:)

Treniruojama visas kūnas, žinoma:)

NAKTIS. Tapu tapu prie mažylio lovytės, tapu.. Ant rankyčių mažylį ir toliau tapu:)

Taip ir atsiranda sąskaitoje tie 10 tūkstančių žingsnių net ir neišėjus iš namų.

IŠVYKOS. Beveik kas dieną su mažyliu kur nors einame, pirmadienis - baseinas, antradienis ir ketvirtadienis - sportas, trečiadienis - YAMAHA mokyklėlė, penktadienis - susitikimai su kitais mažyliais draugais. Visos mamos žinome, koks fiziškai aktyvus procesas yra susiruošti su kūdikėliu, ypatingai žiemą, kad nė vienas nespėtų sukaisti ir supykti.20171122104605-93427.jpg

IŠVADA. Mamos sportuoja nuo ansktaus ryto iki vakaro, ir visą naktį kartais. Toks kasdienybės maratonas mus stiprina visomis prasmėmis, tačiau reikia rasti laiko ir normaliam, tikslingam sportui, kad raumenys stiprėtų simetriškai ir neatsirastų sveikatos problemų. Aš tai darau keturis kartus per savaitę, jaučiuosi puikiai, nepristingu energijos ir įgaunu naujų jėgų nepaliaujamai rūpintis savo nuostabia šeima.

Linkiu to ir jums, mielos mamos, gražios dienos!