Šįkart gaminu salotas, vėl gi ne visai tradiciškas, nes ingridientų sąraše šviežios daržovės, silkė ir aštrūs pipiriukai, paragavus abejingų neliko, o ir gaminu jas ne pirmą kartą.
Taigi salotoms pagaminti reikės:
- 2 ilgavaisių agurkų;
- 200 g vyšninių pomidoriukų;
- pundelio svogūnų laiškų;
- 2 gabalėlių silkės filė (200 g);
- žaliosios citrinos;
- marinuotų aitriųjų pipiriukų;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Pirmiausiai švariai nuplauname daržoves, agurką supjaustome smulkiais kubeliais, pomidoriukus pusiau (pomidorus renkamės mažai vandeningus, vyšniniai šiuo atveju tinka idealiausiai), svogūnų laiškus smulkiai, silkę renkuosi rausvąją, ji man skaniausia į salotas, taip pat supjaustome smulkiais gabalėliais, pipiriukų dedame pagal skonį (tinka jalapenai), bet būtinai, be aštrumo salotos prarastų savo tikrąjį skonį, tuomet apšlakstome žaliosios citrinos, kitaip laimo, sultimis, viską sumaišome. Pabaigai papuošiame citrinos skiltele, pipiriuku, pabarstome šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Valgome su virtomis šviežiomis bulvėmis. SKANAUS!