Gaiviosios salotos

Gaiviosios salotos

12. Mar 2012, 08:00 ausryte12 ausryte12

Šioms išties gaivioms salotoms pasigaminti prireiks tokių produktų:

 

2 pomidorų,

1 obuolio,

1 didesnio agurko,

kelių gabalėlių žiedinio kopūsto,

svogūnų laiškų.

Užpilui:

šlakelio aliejaus,

druskos,

natūralių prieskonių,

1 a.š. cukraus,

šlakelio acto,

sezamo sėklų.

Visus išvardintus produktus supjaustome kubeliais. Žiedinio kopūsto gabalėlius paverdame 2 minutes. Atvėsiname, taip pat supjaustome.

 

 

Viską sudedame į dubenį.

Apibarstome druska, natūraliais prieskoniais.

 

Pasiruošiame užpilą: į pusę stiklinės vandens įdedame šaukštelį cukraus, pusę šaukštelio acto, pilame porą šaukštų aliejaus. Viską išmaišome, kol ištirps cukrus, užpilame salotas, gerai išmaišome. Truputėlį palaukiame, kol salotos įsigers.

Patiekiame apibarstę sezamo sėklomis.

 

Šiose salotose gausu vitaminų.

 

Pomidoruose  yra obuolių ir citrinos rūgšties, baltymų, vitaminų B1, B2, B3, PP, vitamino A, geležies, sieros, jodo, kalio druksų ir vieno stipriausių natūralių antioksidantų - likopeno.

 

Agurkai naudingi tuo, kad turi daug mineralinių medžiagų ir mikroelementų: vario, cinko, jodo, geležies, mangano, floro.

 

Obuoliai turi labai daug įvairių vitaminų: A, B1, B2, B6, B8, C, E, PP, K1, inozitą bei folinę rūgštį. Nustatyta, kad kasdien suvalgyti 2-3 obuoliai sumažina cholesterino kiekį kraujyje. Obuoliai taikomi ir peršalimo ligų profilaktikai. Įtraukus jų į maisto racioną 2-3 kasdien, tris kartus rečiau sergama ūmiomis ligomis. Obuoliai naudingi ir sergantiems širdies bei kraujagyslių ligoms, nes juose daug kalio. Obuoliai taip pat tinka anemijai gydyti, nes juose daug geležies bei folinės rūgšties.

 

Žiediniai kopūstai turi daug geležies, fosforo, vitaminų B1 ir B2.

 

Svogūnų laiškai turi daug vitamino C, kurio po žiemos žmogui labai reikia. Svogūnai moka gydyti slogą, kosulį, gerklės uždegimą. Tik turintiems negalavimų dėl skrandžio, kepenų ar tulžies pūslės reikėtų būti atsargiems – daug svogūnų  nevalgyti, nes kaip ne kaip svogūnas – piktoka daržovė.

 

Šias salotas galime patiekti prie mėsos patiekalų arba tiesiog valgyti vienas.

 

Štai ir rezultatas!

Skanaus! Ir būkite sveiki!

 

Dalyvaukite konkurse: Vitaminų bomba

 

Pagrindinis prizas - leidyklos "Nieko rimto" knygelė „Muminuko mamos receptai“

muminukai

ausryte12 ausryte12 12. Mar 2012, 15:59

Man taip pat zalias vienas labai skanu, bet i salotas norejau truputi apvirti, nes ir vaikas labai jas valge 😀

12. Mar 2012, 15:56

Geras receptas 😀 Tik as niekada neverdu kalafioro, kai ji dedu i salotas. Zalias daug skaniau

12. Mar 2012, 14:15

pasaka 😍

12. Mar 2012, 12:43

skaniai atrodo😉

12. Mar 2012, 11:10

👍 mmmm salotos dievinu , tikrai skaniai atrodo .

12. Mar 2012, 09:00

gardziai atrodo 😀

12. Mar 2012, 08:47

jo tas uzpilas ant salotu laaaabai skanus! 😀 pati labai panasiai darau