Gaivus sausainių, vaisių ar uogų, želė desertas

Gaivus sausainių, vaisių ar uogų, želė desertas

15. Jul 2014, 18:16 kodelcia kodelcia

Vos ima alinti karščiai, mūsų šeima jau keletą metų neapsieina be gaivių desertų, kurių gaminimo principu ir pasidalinsiu. 

Reikės

Želė - 2 pakeliai (mėgstamo skonio, rekomenduoju Galaretka firmą);

Sausainių (geriausia Gaidelis, bet galima ir kitokių) - apie 300 gramų;

Mėgstamų uogų (serbentų, braškių) arba konservuotų vaisių puselių (abrikosų arba persikų) indelis - apie 300 g. 

20140715175501-14670.jpg

Gaminimas

Turimas uogas arba konservuotus vaisius  gražiai sudedame į formą, kurioje gaminsite desertą.

20140715175834-20276.jpg

Sausainius dedame ant viršaus  uogų-vaisių (galima ir atvirkštine tvarka - kaip labiau patinka).

20140715180023-84943.jpg

Tada atskirame inde 2 pakelius želė užpilame beveik litru karšto virinto vandens.

20140715180155-92652.jpg

Gerai išmaišome. Pavėsusią masę pilame ant sausainių ir vaisių.

20140715180326-99238.jpg

20140715174758-31840.jpgDedame į šaldytuvą mažiausiai porai valandų, kad sustingtų. Skanaus!

20140715180616-65599.jpg

20140715180842-84246.jpg

 

P. S. Mūsų smaližius labai mėgsta ir padėti gaminti, ir ragauti šį desertą.  Nuo mažų jo dienų vis juokiuosi, kad bus arba elektrikas, arba virėjas. Ką gali žinoti, tiesa? :)

20140715181239-19248.jpg

20140715181444-85302.jpg

kodelcia kodelcia 20. Jul 2014, 22:23

MINKŠTI, nes į juos susigeria užpiltoji želė 😀

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 15. Jul 2014, 21:59

Kilo klausimas - o sausainiai būna išmirkę minkšti ar lieka kai kur trapūs?