Vos ima alinti karščiai, mūsų šeima jau keletą metų neapsieina be gaivių desertų, kurių gaminimo principu ir pasidalinsiu.
Reikės
Želė - 2 pakeliai (mėgstamo skonio, rekomenduoju Galaretka firmą);
Sausainių (geriausia Gaidelis, bet galima ir kitokių) - apie 300 gramų;
Mėgstamų uogų (serbentų, braškių) arba konservuotų vaisių puselių (abrikosų arba persikų) indelis - apie 300 g.
Gaminimas
Turimas uogas arba konservuotus vaisius gražiai sudedame į formą, kurioje gaminsite desertą.
Sausainius dedame ant viršaus uogų-vaisių (galima ir atvirkštine tvarka - kaip labiau patinka).
Tada atskirame inde 2 pakelius želė užpilame beveik litru karšto virinto vandens.
Gerai išmaišome. Pavėsusią masę pilame ant sausainių ir vaisių.
Dedame į šaldytuvą mažiausiai porai valandų, kad sustingtų. Skanaus!
P. S. Mūsų smaližius labai mėgsta ir padėti gaminti, ir ragauti šį desertą. Nuo mažų jo dienų vis juokiuosi, kad bus arba elektrikas, arba virėjas. Ką gali žinoti, tiesa? :)
MINKŠTI, nes į juos susigeria užpiltoji želė 😀
Kilo klausimas - o sausainiai būna išmirkę minkšti ar lieka kai kur trapūs?