Vasara įsibėgėja, sodas pilnas gėrybių - salotų, žalumynų ir uogytės jau noksta, pirmosios - braškės. Taigi jums siūlau paragauti labai gardžių, gurmaniškų salotų su braškėmis ir mėlynuoju pelėsiniu sūriu.
Reikės (4-ioms nedidelėms porcijoms):
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 2 v. š. balzaminio acto;
- 1 a. š. Dijono garstyčių;
- saujos špinatų;
- saujos rukolos salotų;
- 100 g prosciutto vytinto kumpio;
- 100 g švelnaus mėlynojo pelėsinio sūrio;
- 400 g braškių
- 8 riekelių mėgstamos duonos (naudojau tamsią čiabatą);
- alyvuogių aliejaus duonai pašlakstyti.
Pirmiausia pasiruošiame produktus, salotas, braškes nuplauname, sūrį pasmulkiname, pasiruošiame padažą: sumaišome aliejų, balzaminį actą, garstyčias.
Duoną apšlakstome alyvuogių aliejumi ir dedame į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę, kepame kol apskrus.
Tuo tarpu į lėkštes dedame salotas, paplėšome kumpio, dedame pusiau perpjautas braškes, apibarstome sūriu ir galiausiai apšlakstome pasiruoštu padažu.
SKANAUS!
P.S. susitiksim Braškių kompote :)
Viliojančiai atrodo! 😀
Mmmm... Atrodo tikrai skaniai, reiks išbandyti.
Skaniai atrodo😀 Turetu buti idomu mesa+braskes 😀