Mūsų šeimos labai mėgstamas patiekalas iš bulvių - bulvės kimštos šonine, ančiuviais ir šalavijais. Bet įdomiausia šio patiekalo dalis - "tuneliukai", kuriuose įsikuria aromatingi ingridientai ir bulves padaro tolygiai kvapnias ir skanias. Pirštus galima nusilaižyti ;)
Reikės:
- 12 panašaus dydžio bulvių su lupena;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- rūkytos šoninės bryzelių tiek, kiek bulvių (jei ilgi bryzeliai, galima perpjauti per pusę);
- saujos šviežių šalavijų lapelių;
- 80 g aukštos kokybės ančiuvių filė aliejuje;
- keletos skiltelių česnako;
- 1 citrinos.
Iš anksto įkaitiname orkaitę iki 200 C. Bulves pirmiausiai švariai nuplauname po tekančiu vandeniu. Tuomet darome "tuneliukus": į bulvę įsmeigiame paprastą bulvių skustuką ir sukame ratu. Bulvės viduryje reikia išpjauti skylę. Kai visas bulves "išgręžiojame", jas pabadome šakute, įtriname alyvuogių aliejumi ir druska.
Kiekvieną bulvę įdarome. Ant kiekvieno šoninės bryzelio dedame po porą šalavijų lapelių, nusunktą ančiuvių filė gabalėlį ir keletą česnako gabalėlių, užtarkuojame citrinos žievelės. Suvyniojame įdarą į mažą ritinėlį ir įkišame į bulvę.
Sudedame įdarytas bulves į popieriumi išklotą kepimo skardą ir šauname į orkaitę valandai, bulves kepdami pavartome, kad tolygiai pagelstų, iškeptų ir galiausiai apskrustų. :)
Skanaus :)
Receptas vilioja! 👍
Hmmm...Įdomus receptukas...Turėsime ką išbandyti😀