Gerosios valios ambasadorė Zita: Išgirstu ypatingų gyvenimo ir ligos istorijų

Gerosios valios ambasadorė Zita: Išgirstu ypatingų gyvenimo ir ligos istorijų

30. Jun 2011, 00:00


Projekto „Nedelsk“ gerosios valios ambasadorė Kelmėje Zita Mačijauskienė dalinasi patirtimi:

 

Atrodo, visai neseniai pradėjau talkinti projektui „Nedelsk“, bet tik dabar paskaičiavau, kad jau 7-­ti metai. Subūriau bendramintes – devynių skirtingų profesijų ir veiklos sričių šaunių savanorių komandą. Manau, kad darbas nuo pat pradžių sekėsi puikiai, nes visos supratome, koks jis reikalingas, ir kad projektas – „ne  popierinis“, bet realus.

 

Pirmaisiais metais, kol apie projektą nebuvo žinoma, teko daugiau moterims aiškinti, kad būtina rūpintis savo sveikata. Dabar kasmet prie „Rožinio kaspino“ autobusiuko iš anksto būriuojasi eilės. Prisimenu, viena moteris po patikros sakė: „Supratau, kad reikia save gerbti, mylėti ir rūpintis savo sveikata. Pasitikrinau ir atlėgo, atsikračiau baimės, įtampos, labiau sau patinku ir pasitikiu savimi.“

 

Per tuos metus visi susitikimai prie „Rožinio kaspino“ autobusėlio buvo jaudinantys. Įsiminė vienas birželio rytas. Atėjusi į darbą 7 val. radau belaukiančias kelias moteris, nors autobusėlis turėjo atvažiuoti tik po trijų valandų. Klausiau jų, kodėl tokios ankstyvos. Jos pasakojo, kaip visą naktį nemiegojo: rūpinosi, ar viskas bus gerai, ar per patikrą neras pakitimų krūtyse.

 

Nerimo vedinos ir sulėkė taip anksti, kad pirmos sužinotų apie savo sveikatą. Bet būna ir priešingai. Vis įkalbinėjau vieną pažįstamą pasitikrinti, bet ji atsakydavo, kad neturi laiko, yra daug svarbių darbų. Po dviejų metų pajuto pati, kad kažkas yra krūtyje. Šiaulių medikai nustatė vėžį. Teko pereiti ilgą gydymo kelią.

 

Negaliu neprisiminti visų gražių supratingumo ir dosnumo apraiškų, kurias parodė ir teberodo mano žemiečiai! Mūsų komanda Kelmėje kasmet organizuoja muzikos ir poezijos kupinus „Rožinės vilties“ vakarus, kurių metu susirinkusieji aukoja rajono moterims, sergančioms krūties vėžiu.

 

Pinigėlius vežame į atokiausius rajono kaimus, kad moterys galėtų nusipirkti vaistų, vitaminų. Kiekvienu atveju išgirstame ypatingą gyvenimo ir ligos istoriją...


 

1

 

www.nedelsk.lt