Gerumo stebuklas

Gerumo stebuklas

15. Apr 2018, 11:45 kodelcia kodelcia

Sveikos!

Beveik po keturių mėnesių pertraukos pagaliau paėmiau knygą savo malonumui. Bet jau kai paėmiau- trys dienos ir jos neliko. 

Tiesa, skaityti tai per tuos mėnesius skaitėme su Deimantuku daug- bet tik jo knygeles. Savosioms jau nelikdavo nei noro, nei laiko. Tik pakliuvus į rankas šiai knygai, grįžo noras pačiai pasineri į stebuklingą knygos pasaulį. 

J. Palacio "Stebuklas" paliko gerą įspūdį. Na, net labai. Pati tema itin jautri, nors papasakota stengiantis per daug neliūdinti skaitytojo, tokiu populiariu, lengvu, kartais lengvai ironiziojančiu kalbėjimo stiliumi. 

Berniukas- stebuklas.

Žmonių gerumas- stebuklas.

Kiek nedaug tereikia, kad kiekvienas kasdien sukurtume stebuklą- nusišpsoti, paguosti, padėti, padrąsinti, pagirti, nekritikuoti, mylėti....

Nepasakosiu siužeto, nes būtų neįdonu skaityti. Tik užsiminsiu, jog knygoje dažnai skamba tokie du priešingi žodžiai- apsigimėlis ir gerumas. Sudomino? Skaitykite! Ši knyga puikiai tiks ir paaugliui, sisiduriančiam su pritapimo mokykloje klausimais, tiek tėveliams, norintiems geriau pažinti savo vaikus. Arba tiesiog - skaitymo malonumii patirti. 

P.s. Nekantrauju pamatyti ir filmą. Gal skaitėte knygą ir jau matėte jos ekranizaciją? Koks įspūdis?

kodelcia kodelcia 16. Apr 2018, 08:01 jaldija

Įdomu, reikia būtinai pažuūrėti 😀

jaldija jaldija 15. Apr 2018, 21:22

Filmas patiko labiau, bent mums su Airidu. Tiesa knygą Airidas skaitė prieš filmą, aš po. Abu vienbalsiai nusprendėme, kad filmas kur kas geresnis ...
Filmą Airidas žiūrėjo tris kartus😀

Deivės Mama Deivės Mama 15. Apr 2018, 13:30

👍 Ačiū už knygos pristatymą. Noriu ir aš paskaityti šią knygą.