Ruošdamiesi gimtadieniui , dažnai galvojam, ką pagaminti. Idaryta lydeka yra puikus pasirinkimas, nes :
1. Skanu
2.Sveika
3.Nuostabi stalo puošmena tiek suaugusiojo, tiek vaiko gimtadieniui.
šią idarytą lydeką dariau dukrytės princesiškai puotai :)
Ingredientai
- Lydeka 3 kilogramai
- Šaldyta lašiša 250 gramų
- Brokoliai 200 gramų
- Morkos 2 vienetai
- Grietinėlė 80 mililitrų
- Pienas 60 gramų
- Sviestas 50 gramų
- Batonas 4 riekės
- Kiaušiniai 2 vienetai
- Svogūnai 1 vienetas
- Poras 1 gabalas
- Salierai 1 gabalas
- Paprika 1 vienetas
- Manai 2 valgomieji šaukštai
- Druska 2 valgomieji šaukštai
- Pipirai, 5 rūšių, laurų lapeliai 6 žiupsneliai
- Mairūnas 2 žiupsneliai
- Raudonėliai (oreganas) 2 žiupsneliai
- Čiobreliai 2 žiupsneliai
- Žalumynai ( krapai, petražolės, bazilikai) 1 sauja
Gaminimo eiga
- Lydeką nuskusti, perpjauti pilvą kuo mažesniu pjūviu, išimti vidurius, gerai išplauti.
- Mėsą atskirti nuo odos ir ją sumalti kartu su daržovėmis, žolelėmis, bei piene mirkytu ir nusunktu batonu.
- Įmušti kiaušinį, įdėti tirpinto sviesto, grietinėlės, manų, suberti druską ir prieskonius, išskyrus juodųjų pipirų ir citrinos mišinį, išmaišyti. Būtų gerai, kad toks ruošinys pastovėtų bent pusvalandį.
- Lašišos filė apiberti juodųjų pipirų ir citrinos mišiniu.
- Kloti faršo, nuplikytų brokolių, lašišos filė, vėl faršo.
- Užsiūti ir subadyti adata.
- Aliejumi apteptą žuvį paguldyti į aliejuotą skardą, dėti į šaltą orkaitę ir 15-likai minučių užsukti 50 laipsnių temperatūrą. Po to 15-likai minučių užsukti 100 laipsnių temperatūrą. Po to į skardą šalia žuvies supilti stiklinę vandenio ir 50-čiai minučių nustatyti 170 laipsnių temperatūrą.
- Kai iškepa, iš pilvo išimti siūlus, supjaustyti ir puošti.
Skanaus !
Vau! Kiek darbo įdėti reikia... Super! 🌷
Pritariu, tikrai OHO!! 😀
Oho 👍