Gimtadienio stalą labai papuošia ir greitai būna suvalgoma ši mums labai patinkanti mišrainė ,,Gulbių ežeras,,
- Kiaušiniai, virti, 8 vienetai
- Lašiša, rūkyta, 200 gramų
- Sūris, fermentinis, 200 gramų
- Majonezas, VILNIUS, 8 valgomieji šaukštai
- Pievagrybiai, 200 gramų
- Svogūnai, raudoni, 2 vienetai
- Pipirai, citrinininiai, 1 žiupsnelis
- Pipirai, juodi, 1 žiupsnelis
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Citrinos, 1 vienetas
- Špinatai, 1 sauja
- Svogūnų laiškai, 1 saujelė
- Bazilikai, žali, 1 saujelė
- Garstyčios, 1 valgomasis šaukštas
-
Pirmiausia gaminamas padažas. Po kelis žalumynus reikia pasilikti papuošimui. Šiek tiek pasūdytame vandenyje kelias min. pavirti susmulkintus žalumynus - saują špinatų, saujelę žalių bazilikų, saujelę svogūnų laiškų. Kai išverda, nupilti vandenį. Į pravėsusius žalumynus suversti majonezą (4 šaukštus), šaukštą garstyčių, citrinos sulčių 2 šaukštus, druskos truputį ir išplakti. Bus padažas, bei "ežero" vanduo.
-
Nuvalytus pievagrybius išvirti vandenyje su citrininiais pipirais ir druska.
Papuošimui atsidėti kelis virtus pievagrybius - bus "akmenys". Kitus, atvėsintus, smulkiai supjaustyti, bet nei vieno produkto kol kas nemaišyti.
Lašišą susmulkinti taip pat.
Visą sūrį sutarkuoti.
Raudonus svogūnus supjaustyti kubeliais.
4 kiaušinius susmulkinti, kitus pasilikti gulbių gamybai.
Salotų apibarstymui atsidėti po 3 šaukštus šių smulkintų produktų ant skirtingų lėkštučių: pievagrybių, lašišos, raudonų svogūnų.
Likusią lašišą, svogūnus, kiaušinius, sūrį, pievagrybius suversti į dubenį. Įpilti 4 šaukštus majonezo, žiupsnį druskos, juodųjų pipirų ir išmaišyti. -
Metas gaminti gulbes. Dviems kiaušiniams nupjaunamas "pilvas", kad paukštis stovėtų. Per tą skylę reikia ištraukti trynius. Juos pasidėti atskirai, prireiks papuošimui. Iš kitų kiaušinių išpjaunami sparnai, uodega pasidaro iš to paties kiaušinio nupjautos apačios. Kaklas daromas iš kito kiaušinio nuo sparnų likusios vidinės dalies. Į gulbių pilvelius reikia prikišti mišrainės, bet nestandžiai. Peilio galu atsargai belieka išpjauti vietas sparnams, uodegai ir kaklui ir surinkti gulbę, nenaudojant jokių sutvirtinimo detalių.
-
Suformuoti lėkštėje žydinčius kalnus iš mišrainės, ją apibarstant pasiliktais smulkintais produktais. Supilti padažą, padėti ,,akmenis", pasodinti ,,medžius", ,,augalus", patupdyti kiaušinines gulbes.
Prieš patiekiant į stalą, mišrainę saikingai pašlakstyti citrina.
Gražu, tikrai kūrybinga! O ir skonis kiek įsivaizduoju ne kasdienis, būtų įdomu pabandyti 😀
Labai grazu ❤