Godos blogas: kokybiškas laisvalaikis susideda iš 3 P

Godos blogas: kokybiškas laisvalaikis susideda iš 3 P

18. Jan 2017, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Tomo Kaunecko nuotrauka

Daugeliui atrodo, kad laisvalaikis su vaikais yra... laiko leidimas namuose prie televizoriaus. Arba tada, kai vaikai žaidžia kieme ir nesuka jums galvos. Gaila, kuomet vaikų poreikiai apsprendžiami tik dviem kertiniais „aprengtas ir pamaitintas“. Ar tikrai vaikams tik to ir reikia? Jie ir vaikų namuose būna aprengti bei sotūs... 

Mes, suaugę, esame jų šeima, kuri turi juos supažindinti su pasauliu, kuris yra toks įdomus, netikėtas, kartais gąsdinantis, bet visiškai svetimas. Mano tinklaraščio laidoje ir puslapyje www.seimosgidas.lt tikslas yra pasiūlyti kuo įvairesnių pramogų visai šeimai. Visuomet sakau, kad jos turi būti įdomios ne tik vaikams, bet ir jų tėvams. 

Yra trys pagrindinės taisyklės, kurias vadinu „3 P“, užtikrinančios laisvalaikį visai šeimai. 

1. Planuoti

Dažniausiai darome mūsų klaida. Tėvai mano, kad laisvalaikis turi būti spontaniškas ir netikėtas, nelauktai atrasti ir išbandyti įdomius dalykus. Patikėkite, retai taip būna. Dažniau neradę nieko pramogos, numojame ranka ir grįžtame ant sofos. Todėl pirmoji užduotis - laisvalaikį būtina PLANUOTI. Susitarkite datą ar laiką, kurį skirsite visai šeimai visi kartu. Kada galės ir tėtis, ir mama, gal močiutė ar dėdė? Pasižymėkite datą kalendoriuje.

2. Pasiruoškite

Kalbu ne tik tai, jog būtina pasirūpinti užkandžiais, atsarginiais drabužiais, pramogą pagyvinančiomis priemonėmis, bet ir tai, jog turite sužinoti apie tai kuo daugiau. Ne kartą girdėjau, kaip susiruošę į muziejų atsimušė į uždarytas duris, nes buvo nedarbo diena. Arba apžiūrinėdami piliakalnį tėvai kartu su vaikais kraipo galvą, nes nežino nei kaip jis vadinasi, nei kuo ypatingas. MES ESAME SAVO VAIKŲ GIDAI visame kame, todėl būkime profesionalai. 

3. Pramogaukite

20170117211113-72199.jpg

Nuoširdžiai ir vaikiškai naiviai įsitraukite į tą nuotykį. Pirmame siužete aš su vaikais apsilankiau Valstybės pažinimo centre, kuris tinkamas ir ikimokyklinukams, ir suaugusiems. Nemokamas muziejus supažindina su pilietiškumu, Lietuvos istorija, kultūra, tradicijomis, žinomais žmonėmis ir vietomis. Daug erdvės, modernios technologijos ir labai įdomi informacija. Muziejus yra nemokamas! Plačiau apie jį pazinkvalstybe.lt.

Sėkmės atrandant savo šeimos laisvalaikį!

20170201152014-70771.jpg

ODISEJAaa ODISEJAaa 18. Jan 2017, 13:36

👍👍👍🌷😍