Gongų maudynės: kas tai?

Gongų maudynės: kas tai?

31. Oct 2012, 00:00

"Kviečiame į gongų maudynes, kuriose galėsite iš naujo atrasti save" - kviečiama vienos jogos studijos tinklalapyje. Kas tai yra, tos "gongų maudynės"?

 

„Gongų maudynės“ – apie valandą trunkantys užsiėmimai, kurių metų klausomasi gongo garsų. Jie padeda atnaujinti jėgas, „pasikrauti“ naujos energijos, atsipalaiduoti, pamirštant visus rūpesčius.

 

 

Gongas – toks instrumentas, kuris buvo naudojamas meditacijos, ritualinėse apeigose ir net karo tikslais. Gongai buvo žinomi jau antrame amžiuje iki mūsų eros, ir buvo paplitę dabartinėje Kinijos, Tibeto, Balio, Malaizijos, Tailando teritorijose. Gongo ypatumas yra tas, kad po smūgio jis labai ilgai vibruoja, sukurdamas ypatingą pojūtį besiklausančiajam.

 

Garsinis laukas, sukuriamas seansų metu, primena tarsi kokoną, panašiai, kaip vaikutis jaučiasi mamos įsčiose, kai visas pasaulis yra artimas, savas, nėra pašalinių trukdžių.

 

Maudynės gonguose leidžia dalyvaujantiems atsipalaiduoti, susikoncentruoti į save čia ir dabar, suteikia proga pasimėgauti ramybės akimirka. Manoma, kad tai gali prilygti savotiškai psichoterapijai. Gongų maudynes paprastai veda gongų meistras.

 

Ar yra tekę apie tai girdėti? O Gal ir dalyvavote „gongų maudynėse“?