Gražiausia knyga vasario šešioliktajai

Gražiausia knyga vasario šešioliktajai

16. Feb 2018, 11:10 saisai saisai

     Švenčiame Lietuvos gimtadienį. Kažkam ta Lietuva – artimieji, kažkam – nuostabiai gražus kraštas, didinga istorija, puiki gamta, archajiška, muzikali kalba, pasakos, mitai legendos. Bet šiandien labiausiai tinka šnekėtis apie Lietuvos valstybę, jos simbolius ir esmę. Šnekėtis, kaip paprastai, mums padeda knygos. Tad nusprendėme, jog Valstybės atkūrimo dieną geriausiai tinka skaityti ir žiūrinėti knygą apie Lietuvos himną! Gauta dovanų prieš metus, ji vis dar mums rūpi.

  •  Laimonas Trota, Lina Sasnauskaitė. Tautiška giesmė: įdomybių knyga Vinco Kudirkos kūrinio motyvais. Tikra knyga, 2016. 24 psl.

     Tai labai sodri knyga, turtinga prasmių, pokštų, aktualijų. Čia nevengiama žaisti su populiariąja kultūra, bet nenusižengiama geram skoniui.

      Tai paveikslėlių knyga, skirta žiūrinėjimui, bet kiekvienas paveikslėlis mus grąžina prie „Tautiškos giesmės“ žodžių. Čia stengiamasi kuo suprantamiau ir įtaigiau paaiškinti himno prasmę, kiekvieną jo eilutę.

 

      Tai žaisminga knyga, pilna po puslapius keliaujančių personažų, mažų užduotėlių ir progų edukacinei veiklai. Nedidelėje knygoje tilpo net kelionių bei tarmių žemėlapiai, stalo žaidimas ir, aišku, pati giesmė.

 

       Tai naudinga knyga, padedanti tėvams prakalbinti sausoką ir nelengvą valstybingumo bei pilietiškumo temą. Čia esama patarimų, kaip skaityti paveikslėlių knygas, ir net trys visiškai paruošti edukacijų planai. Žodžiu, neįsivaizduoju, kaip pasitikti vasario šešioliktąją be šios įdomybių knygos. Ji moko mąstyti.
       Mąstykime, švęskime, permanykime!