Močiutės gimtadieniui kepiau griliažinį tortą - pavyko didelis ir skanesnis net už pirktinį.
Biskvitui reikės:
5 kiaušinių
200 g cukraus
150 g miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Pertepimui:
200g kambario temperatūros sviesto
rududu indelis irgi kambario temperatūros
Užbarstymui:
apie 15 vnt griliažinių saldainių
Šokolado glajui:
2 stiklinės cukraus
100 g sviesto
6-8 šaukštai pieno
3-4 šaukštai kakavos miltelių
Biskvito gamyba: Orkaitę ikaitinti iki 180 laipsnių. Biskvitui skirtus kiaušinius išplakti su 2 šaukštais karšto vandens, kol bus puri masė. Tada suberiame cukrų ir plakame, kol pabalsta.
Suberiame likusius produktus, skirtus biskvitui, ir gerai išmaišome. Supilame į riebalais pateptą formelę (26 cm) ir kepame 35-40 min.( man per pusvalandį iškepė).
Ištraukiame, ataušiname ir perpjauname pusiau.
Pertepimas: kambario temperatūros sviestą išsukame plakikliu, kol pabalsta, tada iš kelių kartų sudedame "Rududu", gerai permaišome.
Griliažinius saldainius sudedame į maišelį ir sutriname kočėlu arba mėsos mušikliu.
Biskvito abi puses aptepame gausiai pertepimu (paliekame šiek tiek papuošimui) ir apibarstome griažo trupiniais. Sulipdome.
Šokoladinio glajaus gamyba: visus jam skirtus produktus sudedame į nedidelį puodelį ir kaitiname nuolat maišydami, kol ištirpsta cukrus ir pradeda blizgėti. Dar karštą apipilame tortą ir apibarstome grilijažo trupiniais.
Sustingus glajui, į konditerinį švirkštą sudedame likusią pertepimo masę ir puošiame tortą.
Štai ir viskas. Skanaus.
Juratux
Oi geras 😃 😃 😃 👍 Iškart apsipirkt 😃 👍
cia tai super 😃
🌷
🌷
NEIPRASTA FOTO idomi 😀 😃 😃
smagumelis 😀
Liuks nuotrauka😃
😀 jega
super foto😃
😀\r\n
vis sugrįžtu,oi kad eitų,tai dar aš tų balselių paspauščiau😃
nuostabiai😀
tai jei vyras tik du daiktus nupirko iskart jau buvo aisku kas seimos galva ir kas viskuom rupinsis 😃 zivile,kad kartais tos dideles su daug tetu ir dedziu buna ziauriai nuobodzios,va tokios kaip tavo ir turi buti vestuves 😉
cia pats geriausia kadras is tavo vestuviu 😉 apie tokia uzduoti isvis pirma kart girdziu,jau isivaizduoju kokios smagios jusu vestuves buvo 😃
visko mačius,bet nuotakos pardėj ,tikrai ne,geras😃
cia tai joo!😃D gers ;D
kai pertepi biskvita, tikrai nieko nebereikia kepti!!!
sorry uz kvaila klausima,bet esu dar tik sviezia sioje srityje ir noreciau paklausti.. 😀 kai pertepi tuos biskvitus reik dar pasaut i orkaite.. taip?kiek laiko ir kokioje temp.kepti? o visa pertepima deti i forma ir kepti?ar kaip?:/
gaunasi tikrai nemazas,is plocio mazdaug 26 cm,o aukstis apie 10 cm 😉
o kokio dydzio jis mazdaug gaunasi?kiek gabaleliu mazdaug iseina vidutiniu?