Helovino medaus tortas!

Helovino medaus tortas!

31. Oct 2012, 00:00

Kadangi visiems labai patiko šis Helovyninis torčiukas, įkelsiu receptuką.

Tortas buvo darytas 3 dienas, dėl to nėra nuotraukų. Pirmą dieną biskvitus kepiau aš, antrą dieną kremu tepė vyras, trečias etapas - torčiuko papuošimas.

Tešlai:

2 kiaušiniai;

1 stiklinė cukraus;

2 valg. šaukštai medaus;

1 pakelis kepimo miltelių;

100 g sviesto;

3 stiklinės miltų.

Kremui:

0,5 kg grietinės;

1,3 stiklinės cukraus,

dar dėjau želatino trupučiuką, želė.

 

Paruošimas:

 

1. Kiaušinius suplakti su cukrum. Medų įdėti į dubenį ir pastatyti ant vidutinės ugnies, nuolat jį maišyti. Užvirti, įberti kepimo miltelius. Kai užvirs, nuimti nuo ugnies, įdėti suplaktus kiaušinius su cukrumi, šiltą sviestą ir vėl uždėti ant ugnies.

 

2. Nenuimant nuo ugnies, sumaišyti viską gerai plakikliu ir įberti 1 stiklinę miltų. Įberti dar 1 stiklinę miltų ir vėl viską sumaišyti. Nuimti nuo ugnies ir įberti likusius miltus. Užmaišyti nekietą tešlą.

 

3. Padalinti tešlą į 8-9 lygias dalys ir iškočioti iki 3 mm. Kadangi kepiau didelį tortą per visą skardą, tai dariau keturkampius biskvitus. Įdedame juos ant aliejumi pateptos skardos ir kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje iki auksinės spalvytės.

 

4. Ruošime kremą: suplakame grietinę su cukrumi, įdedame želatinos (valg.šaukštą), ištirptinos vandenyje. Paruošiame želė, kaip nurodyta ant pakelio, tik per pusę mažiau vandens pilame, pvz. jeigu parašyta: ištirpinti 0,5 l vandenyje, mes naudojame 250 ml vandenuko. Kai želė sustings, supjaustome ją kubeliais ir įdedame į kremą.

 

5. Kai biskvitas atšals, apkerpame nelygius kampus ir ištepame kremu kiekvieną biskvitą. Naudojame viską, kas buvo nukarpyta, sumalame ir užbarstome ant viršaus (tą darbą atliko mano vyras).

 

Paskui aš dariau voriuką iš kakavos - naudojau juodą šokoladą, cukraus pudrą ir specialius papuošimus tortui. Iš šito suformavome voratinklį.

 

Manau, jums patiks, be to, didesniam tortui, kurį nešiau į mažiaus gimtadienį, naudojau visko, padauginus 3 kartus.

31. Oct 2012, 21:43

Kristina su blenderiu 😀nzn del grietineles,mno vyrui patinka su grietine 😃

Krisliukas Krisliukas 31. Oct 2012, 16:11

skanus tortukas tikrai 😀 su grietinėle turbūt būtų saldesnis ar ne? man su grietine labai skanu 😀
Olenka, kaip pavyko taip smulkiai sumalt..labai smulkūs trupiniukai viršuj

31. Oct 2012, 14:16

Esu dariusi ir su grietine, bet kazkaip daug labiau patiko su grietinele. Kat tavo torciukas skanus, tai net nesigincinu 😀 ir atrodo super

31. Oct 2012, 13:36

visada kai kepu, darau su grietine, lb skaniai gaunas, tik reik neperplakt ir imt riebesnę 😀

31. Oct 2012, 13:27

villi gal nesigavo su grietine?bet manau mamos kurios ragavo si torciuka sake,kad skanus.

31. Oct 2012, 12:49

Po ziviles pabandyto recepto su grietinele daugiau niekada nedarysiu su grietine. Kaip tik ir siandiena kepu meduti, bet aisku su grietinele, o vietoj uogienes dejau zele gabaliukus-paziuresim kas gausis