Į parduotuvę - su vaiku. Kaip išvengti streso?

Į parduotuvę - su vaiku. Kaip išvengti streso?

28. Feb 2013, 00:00

Išsiruošimas su vaikais į prekybos centrą ne vienai šeimai sukelia tam tikrą įtampą. Štai devynios taisyklės, kurios, tikimės, padės išvengti streso.

 

Taisyklė Nr.1

 

Labai svarbu išsirinkti, kur eiti apsipirkti. Žinoma, žymiai patogesni didieji prekybos centrai, kur yra daugybė kasų ir nereikia laukti ilgose eilėse. Juolab, kad yra specialios kasos, skirtos šeimoms su mažyliais. Beje, tokiuose prekybos centruose yra viskas vienoje vietoje, ko gali prireikti apsiperkant.

 

Einant su vaikučiu apsipirkti, neeksperimentuokite su parduotuvėmis – eikite į žinomas, kuriose galima laisvai patekti su vaikišku vežimėliu.

 

Taisyklė Nr.2

 

Venkite tų parduotuvių, kuriose pirkėjai viliojami įvairiomis akcijomis, nes tuomet bus grūstis ir susidarys didelės eilės. Aplenkite ir tokias parduotuves, kuriose sunku ką nors rasti, tuomet krepšyje, tikėtina, jog atsidurs visai nereikalingos prekės.

 

Taisyklė Nr.3

 

Jei visgi negali atsilaikyti prieš nuolaidas ir akcijas, o po to namuose neretai atsiduria mažai reikalingi pirkiniai, geriausias tokiu atveju pagalbininkas – pirkinių sąrašas!

 

Jei nusprendei pasinaudoti nuolaidomis, dar namie išanalizuok reklaminėse skrajutėse, ką konkrečiai pirksi, užsirašyk ir parduotuvėje nenukrypk nuo savo „kurso“.

 

Taisyklė Nr.4

 

Išsirink tinkamiausią laiką apsipirkimui! Vargu, ar verta leistis į parduotuves su mažyliu šeštadienio rytą arba besibaigiant darbo dienai – nuo 17 iki 19 val.

 

Geriausia eiti į parduotuves priešpiet darbo dienomis arba pietų metu savaitgalį.

 

Taisyklė Nr.5

 

Pasiruošiame žygiui į parduotuves iš anksto! Alkis ir nuovargis – ne patys tinkamiausi palydovai.

 

Jeigu planuoji prekybos centre užtrukti ilgai, tuomet prieš tai pavalgydink mažylį, įsidėk papildomų sauskelnių, o geriausia – prieš tai pasivaikščiok su vaikučiu. Gali būti, kad mažylis miegos apsipirkimo metu.

 

Taisyklė Nr.6

 

Jei įmanoma, neik į prekybos centrą pirmąjį kūdikio gyvenimo mėnesį. Taip pat nesodink vaikučio į prekybinį vežimėlį, o jei be to negalima apsieiti – prieš tai sėdynę nuvalyk drėgna servetėle.

 

Atsimink, jog daugelio ligų sukėlėjų galima „pasigauti“ nuo įvairių daiktų.

 

Taisyklė Nr.7

 

Prieš eidama į kasą atidžiai patikrink, ar vikrus mažylis neįdėjo ten ko nors nereikalingo. Juk nenorėtum po to aiškintis su apsaugos darbuotojais.

 

Taisyklė Nr.8

 

Įtrauk vyresnius savo vaikus į apsipirkimą. Kai mažylis jau paūgėjo, tegu jis būna Tavo asistentu – tegu atneša lengvas prekes ar stumia prekybinį vežimėlį.

 

Svarbu, kad nuo mažens vaikutis suvoktų, jog reikia pirkti tik tai, kas reikalinga, o ne viską iš eilės.

 

Taisyklė Nr.9

 

Prie kasos išlik neperkalbama mažylio, kuris vis prašo nupirkti šalia esančių saldainių, ledinukų ar kramtomos gumos.

 

Tie tėveliai, kurie išlieka ramūs ir laikosi savo pozicijos, visam gyvenimui vaikui suteikia pamoką: „Ne visko, ko norime, mes gauname. Tačiau kartu mums smagu eiti apsipirkti ir tu gali man padėti“.

 

Kad ir kas nutiktų parduotuvėje, prisimink svarbiausia – išlik rami bet kokioje situacijoje!

 

Nepatyrusiems tėvams atrodo, kad į juos su vaiku visi žiūri, netyčia susidūrus su kitu vežimėliu ar vaikui garsiai kalbant, verkiant. Tik nesijaudinkite! Greitai nerimas praeis ir grįš pasitikėjimas savimi!

 

Jei mažylis netyčia ką nors numetė parduotuvėje, nepaverskite to tragedija. O jei vaikas užsispyrė žūt būt gauti „Kinder siurprizą“ ar isteriškai reikalauja kokio žaislo, vienas iš variantų (jei apsiperkate ne viena) – tegu tėtis ar kitas artimas žmogus išveda vaiką iš parduotuvės.

 

Parduotuvė – ne vieta auklėti. O svarbiausia nepasiduoti dažnoms vaiko provokacijoms – nusileisi vieną kartą (nupirkusi daiktą, kurio mažylis išsireikalavo su ašaromis), po to tai reikės daryti visą laiką.

 

Kaip dažniau apsiperkate parduotuvėse: viena ar su vaiku?

28. Feb 2013, 14:05

Abi stengiames visur vestis ir veztis nuo mazu dienu. Streso nepatiriam, tik gal siek tiek labiau pavargstam. Taciau abi merginos, nors dar pakankamai mazos, supranta, kaip reikia elgtis viesose vietose: parduotuvese, lektuve, traukinyje ir t.t.

28. Feb 2013, 13:07

visada einam ramiai,be isteriju,pati issirenka viena dalyka ko nori,ir tada buna rami 😀

28. Feb 2013, 11:47

mano irgi niekada nėra isterikavę, manau koks įdirbis, toks ir atlygis, kaip auklėsi taip atsilieps....

28. Feb 2013, 10:52

mano vaikui trys metukai ir jis dar niekad neiskele man isterijos parduotuvej, nuo visai maziuko pradejau pratint kad jam perkam viena daikta ir jis jy issirenka. nesvarbu ar tai butu sokoladas, sultys, ledai..... visad tik vienas daiktas. dabar kai paaugo tai nori kaskokio zaisliuko tai irgi taremes kad viena ir nebrangu, o kai nueinam prie kasu zinoma tie saldumynai labai vilioja ir jis praso, bet kad ir kaip butu sunku atsispirti (juk atrodo tiek nedaug kainuoja) paaiskinu kad jis perka jau zaisliuka ir mama daugiau neturi pinigeliu, o gryzus namo duosiu sokolada. kaskaip apseinam be isteriju, suitariam graziai ir gryzus namo butinai duodu ka buvau pazadejus. gal del to jis ir pasiduoda susitarimui

28. Feb 2013, 08:52

stengiuosi eiti viena,nors dukrytei beveik treji,ir bandom susitart del pirkiniu,bet dazniausiai apsipirkimas baigiasi pykciu ir isterijom😀

28. Feb 2013, 08:15

visada einu be vaiko, ner ko tampyti ju po tas parduotuves... lauke salta, parduotuvej karsta, tuoj suserga. o ir siaip visokiu bacilu piilna, aisku, neapsaugosi visa gyvenima, bet jeigu tik yra galimybe niekada nesivedu vaiko