Nuėjusi į šiltnamį žiūriu, kad paprikos tiesiog prašosi nuskinamos ;) tuoj mąstau, ką galima ypatingo pagaminti...Ilgai nemąsčiau - įdaryta paprika.
Jeigu netikėtai užklups svečiai, štai jums receptukas, kuris neleis stovėti prie puodų, labai greitai paruošiamas ir svečiai tikrai išliaupsins šį patiekalą, mano vyro jau išliaupsintas ir laaaabaiiii mėgstamas.
Mums prireiks:
6 vnt paprikų
pusę kg kiaulienos faršo
150 g ryžių
žolelių (baziliko, petražolės šakelę)
prieskoniai (druska, pipirai, muskatas, lauro lapeliai)
100 gramų sūrio
Padažui:
4 vnt pamidorai, druska, pipirai, cinamonas
Gaminimas:
Nuplauname paprikas, iš jų išimame sėklas
pasiruošiame faršą, į jį sudedame ryžius, prieskonius, dar įtarkavau truputį sūrio.
Įdaras jau paruoštas, prikemšame paprikas ir jas sudedame į indą, skirtą kepti orkaitėje, aš turėjau silikoninį.
Tuomet ruošiame padažą. Aš gaminausi pomidorų padažą, žinoma, galima ir pirktinį dėti. Paėmiau pamidorus, sumečiau į kombainą, jis padarė pamidorų tyrę, tuomet dėjau prieskonius, nepamiršti, kaip aš vadinu, slapto ingrediento - tai žiupsnelis cinamono, jis suteikia ypatingą aromatą ir skonį, bet jo labai nedaug, kad nebūtų per aštru - ir supyliau į formą.
Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Pabaigoje kepimo uždedame sūrio kepurėlę, dar pakepame, kol, sūris išsilydys:)
Skanaus !!!!
Su meile-
Milda
👍
nu tikrai skanu 👍
Gaila maniškis paprikų negali valgyti, bet skaniai atrodo 😀 👍 🌷
👍
nu skaniai atrodo, bet nesu paprikos megeja, kad biski butu gali, o cia jau cielas😃