Įdarytos bulvių puselės

Įdarytos bulvių puselės

20. Jul 2015, 18:00 LePukuota LePukuota

Šįkart vakarienei paprastutis, bet neprastutis bulvių patiekalas - faršu įdarytos bulvių puselės su morkų salotomis. 

Reikės:

  • 12 šviežių vidutinio dydžio bulvių su lupena;
  • 400 g kiaulienos faršo, galima ir daugiau;
  • 1 didelio balto svogūno;
  • graikiškų prieskonių mišinio;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • 150 g tarkuoto fermentinio sūrio.
Bulves švariai nuplaunu, perpjaunu per pusę, su šaukštu išskobiu vidų. Bulves sudėjau į puodą, užpyliau vandeniu, įbėriau šiek tiek druskos ir kaitinau ant ugnies iki kol pradėjo virti, tuomet nupyliau vandenį, taip bulvės greičiau iškeps ir bus minkštesnės. Maltą mėsą sumaišiau su smulkintu svogūnu ir prieskonių mišiniu, jo pyliau maždaug 2 a. š. Į kiekvieną puselę dėjau faršo ir bulves dėjau ant skardos, tuomet visas įdarytas bulves apšlaksčiau alyvuogių aliejumi ir pašoviau į įkaitintą iki 200 C orkaitę maždaug 50 min. Kai bulvės baigė kepti apibarsčiau tarkuotu sūriu ir dar palikau orkaitėje, kol sūris išsilydė. Valgėm su paprastomis morkų salotomis (tarkuota morka+česnakas+majonezas), paprasta, bet labai skanu! ;)