Ignotas Linas ruošiasi į darželį

Ignotas Linas ruošiasi į darželį

22. Aug 2019, 09:46 RenataŪselienė RenataŪselienė

Sveiki,

Aš Ignotas - Linas, ir man vasarą sukako dveji metukai. Turiu brolį ir sesę, į kuriuos stengiuosi lygiuotis. Man labai patinka žaisti, bėgioti, bendrauti, ir "skaityti" knygas. Mama man pasakė, kad nuo rudens keliausiu į darželį. Dar nežinau ar reikia džiaugtis, ar verkti, nes nelabai įsivaizduoju ką tai reiškia. Tikiuosi, kad viska vyks sklandžiai ir man patiks, o jei ne - tikrai verksiu....

O gal verksiu ir aš išleisdama šį mažylį į ugdymo įstaigą. Jis man dar toks mažas...Jei taip mąstau, kodėl nusprendžiau leisti į darželį? Nes šitam aktyviam vaikinukui namuose jau ankšta. O pamatęs savo amžiaus vaikus iš karto viską numeta ir išsišiepia taip, lyg būtų gavęs patį skaniausią saldumyną ( oooo taip, jis juos mėgsta).

Ko tikiuosi iš darželio? Disciplinos, lavinimo, bet labiausiai, kad bendraudamas su savo amžiaus vaikais pradės daugiau kalbėti. Deja, šiuo metu pagrindinis Ignoto žodynas - jo paties žodžiai. Tai nereiškia, kad nekalba normalia kalba, kalba, - tik ne tiek daug, kiek norėtųsi, arba, kad galėtų su kitais susikalbėti. 

Dėl ko pergyvenu? Labiausiai, kad tik jis nestresuotų. Ignotas pakankamai jautrus vaikas ir labai prisirišęs prie mamos. Nelinkęs likti su kitais, o bandant žviegdavo tiek, kad atrodo visus vidurius išrėks ir išvems. Valgo ganėtinai prastai, tad pergyvenu, kad liks alkanas, o tai atsilieps naktiniam miegui. 

Kaip ir visos mamos, turiu savo baimių, savo dvejonių. Bet giliai širdyje tikiu, kad šiam dviejų metų kipšiukui viskas patiks ir jis įsilies į darželio ritmą.