Ignukas ir daržovės

Ignukas ir daržovės

05. Feb 2019, 15:39 RenataŪselienė RenataŪselienė

Vadovaudamiesi Mažųjų Valdų programa, kurią lankėme su Ignotu, stengiamės turiningai laiką leisti ir namuose. Deja, ne visada užtenka laiko, o gal noro (ypač, kai zuja aplink ir didesni, kuriems na, būtinai, reikia įkišti savo smalsias nosytes ir blaškyti mažesnį brolį). Laukiau laukiau, kol vyresni iškeliaus į ugdymo įstaigas, bet tas laukimas baigiasi tuo, kad laikas bėga, o mes jį švaistome. Tad ėmėmes darbų...

Kadangi su daržovių kortelėmi pažindinomės būrelyje, o ir valgant nuolat jam pasakoju, ką jis valgo, išmėginome dėlionę. 

Nors gamintojas nurodo, kad ji tinkama nuo 3 metų, bet mums puikiai tiko. Aišku, pačią delionę rinkti teko mamai, bet Ignotas mielai pažindinosi su paveikslėliais, baksnodamas pirštukais ir aiškindamasis kas yra kas. Ką jau kalbėti, kaip jam buvo smagu ją išardyti ir sudėti į dėžutę, baigus mūsų "pamoką". Man labai patiko, kad ji spalvota, su pagrindiniais mūsų valgytojo gardumynais. O dar kaip smagu pasakojant apie daržoves ar vaisius įpinti vieną kitą pasakojimą, kurį teko išgalvoti "čia ir dabar". Buvo smalsių žvilgnsių, daug juoko ir laimės. 

Na, o šiandien nubudus, Ignotas pats tiesėsi link dėlionės ir prašė vėl su ja "žaisti".

Tikiu, kad jis kaupia visą informaciją, ir vieną dieną, kai pasipils visos žinios,-nespėsim klausyti :)