Imbieriniai sausainiai yra mūsų šeimos taradicija juos kepam per kekvienas Kalėdas. Dabar kepiau paprastus. Šaldytuve dar laukia brandinta meduoliu tešla kuriuos kepsim tik prieš pat Kalėdas. Šie meduoliai man patiko tikrai skanūs traškūs.
Reikės:
- 1\2 puodelio cukraus (aš dedu rudojo, bet tinka ir baltasis)
- 3 puodeliai persijotų miltų,
- Šaukštelis sodos,
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
- 2 šaukšteliai maltų imbierų,
- 2 šaukšteliai cinamono,
- 1\2 šaukštelio maltų gvazdikėlių,
- 1\2 šaukštelio maltų muskato riešutų,
- 1\2 šaukštelio maltų kardomono,
- 1\2 šaukštelio kvapiųjų pipirų,
- 1\2 puodelio skysto medaus,
- 225 g. sviesto.
Gaminimas:
Sumaišyti cukrų, miltus, sodą, prieskonius. Sudėti sviestą, sutarkuotą burokine tarka, ir pirštais trinti, kol susidarys smulkūs tešlos trupiniai. Supilti medų ir gerai išmaišyti, paminkyti, kol susiformuos tešla. Šaldyti bent valandą.
Tešlą iškočioti iki 3 mm storio. Išspausti sausainius ir kepti 180 laips. 12 - 15 min. Iškepusius ataušinti ant grotelių.
Vakar bandėm dekoruoti, bet gavosi tikrai nekažkas 😀