Siūlau pasigaminti puikių kalėdinių imbierinių meduoliukų!
Mums reikės:
125 g. sviesto
100 g. medaus
5 šaukštai grietinėlės
200 g. cukraus ( aš dėjau šiek tiek mažiau)
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis malto imbiero
1 šaukštelis maltų gvazdikėlių
0,5 šaukštelio malto kardamono
0,25 šaukštelio kvapiųjų pipirų
0,25 šaukštelio juodųjų pipirų
keletas tarkių šviežio muskato riešuto
350 g. miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
apie 50 g. miltų kočioti ir sausainiams daryti
Sviestą, medų, grietinėlę ir cukrų dedame į puodą ir kaitiname ant nedidelės ugnies, kol užverda ir ištirpsta cukrus.
Tada ten pat suberiame visus prieskonius ir leidžiame pavirti dar 5 minutes.
Miltus persijojame su kepimo milteliais ir sumaišome su dar šiltu sirupu.
Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame i šaldytuvą bent valandai.
Pabarstome miltais stalą bei kočėlą ir plonai kočiojame tešlą. Spaudžiame sausainių formeles ir dedame į skardą.
Kepame 180 laipsnių orkkaitėje apie 12 - 15 minučių.
Mes savo imbierinukais papuošėme eglutę, ruošiame jų ir dovanoms artimiesiems bei savo kalėdiniam stalui.
Skanaus!
Mama Toma
👍