Irmos blogas: apie nuostabų miuziklą visai šeimai

Irmos blogas: apie nuostabų miuziklą visai šeimai

25. Feb 2016, 00:17 irmantaite irmantaite
 Gal jau spėjote pažiūrėti edukacinį miuziklą šeimai „Išeik į kiemą”? (miuziklas sukurtas V. V. Landsbergio pasakos „Kaip pelytė Zita pasaulį išgelbėjo” motyvais). 
Mes su Gytuku jau spėjome ir labai rekomenduojame.
Trumpas aprašymas:
''Išeik į kiemą” pasakojama kaip vieną dieną Zitos ir jos draugų kieme pradeda siausti šiukšlių uraganas, ir žaidimai praranda smagumą. Žinoma, kyla klausimas – kas dėl to kaltas? Tačiau miuziklas skatina vaikus ne teisintis, o bendradarbiauti! Pagrindiniai personažai pasiryžta gelbėti savo kiemą, kuris yra visas jų pasaulis, nuo viską naikinančios šiukšlių audros. Jaunieji kūrėjai pabrėžia, jog, ištikus bėdai, svarbiausias dalykas - darnus problemos sprendimas, atsakingumas už save patį ir aplinką, o ne kaltų ieškojimas. Drauge bėdos sprendžiasi greičiau ir žymiai lengviau!

Miuziklo misija - ugdyti atsakomybę už savo padarytus arba, atvirkščiai, nepadarytus veiksmus, nes kiekvienas iš mūsų yra atsakingas už pasaulį, kuriame gyvename, žemę, kuria vaikštome, ir kiemą, kuriame žaidžiame. Šis kūrinys kviečia suprasti, kad tai, kas vyksta dabar visada turi pasekmių ateityje (tiek teigiamų, tiek neigiamų)''

Aprašymas ir pagrindinė nuotrauka iš delfi.lt

Praėjusį sekmadienį mažieji darželinukai susibūrė Operos ir baleto teatre pažiūrėti miuziklo ''Išeik į kiemą''. Daugumai tai buvo pirmasis apsilankymas šiame teatre.
 
20160224233753-51676.jpg
 
Rašoma kad miuziklas skirtas 7-16 metų jauniesiems žiūrovams ir juos lydintiems šeimos nariams. Bet visai tinkamas  ir 5-6 metų vaikams.  Jiems  labai patiko ir tiko. Nuostabi  muzika, gražios dainelės, visas miuziklas nuolatiniame veiksme.
Maniau kad vaikai sunkiai nusedės ant tų minkštų kubų
 
20160224234102-30741.jpg
 
bet  klydau, nes miuzikle labai daug veiksmo ir mažieji žiūrovai įtraukiami į veiksmą. Oho koks vyko ''kiaušinių'' mėtymas. Vaikų džiaugsmui nebuvo ribų, dūkti juk visiems smagu?
O kaip visi vaizdavome mašiną. Net ir mums, tėvams, teko būti galiniais valytuvais, smagiai trepsėti kojomis, ir mes gavom progą pasimėtyti ''kiaušiniais''. 
Na o prišiukšlinus reikia  susitvarkyti. Zujo mažieji rinkdami  po salę išmėtytus ''kiaušinius''...
Po miuziklo Gytukas sako: mama, ir aš padėjau tvarkyti :) O emocijos liejosi per kraštus.
 
20160224234119-51416.jpg
 
Puikiai praleidom vakarą ir daug gerų emocijų pasisėmėm :)