Iš likučių...

Iš likučių...

31. Jan 2016, 18:17 JurgaMi JurgaMi

Šeštadienio vakare šeimai iškilo klausimas: o kas vakarienei? Kadangi man tik konkursas galvoje, iškart kilo įdėja, kad iš likusios bulvių košės puikiai pavyks beveik žemaitiški blynai :)
Taigi, reikės: 1 vnt. svogūno, 1 puodelis aliejaus, 2 vnt. kiaušinių, 300 g fermentinio sūrio, 1vnt.  žiupsnelis krakmolo, 300 g virtų bulvių, 100 g pievagrybių, 1 vnt. žiupsnelis druskos/pipirų.
Nuplauti pievagrybiai sutarkuojami stambia tarka, svogūnas smulkiai supjaustomas. Kartu apkepami aliejuje. Virtos bulvės sugrūdamos (mano atveju nuo pietų likusi bulvių košė iškrapštoma iš puodo), fermentinis sūris sutarkuojamas. Bulvės ir sūris sumaišomi, įmušami kiaušiniai, dėl tvirtumo pridedama krakmolo. Iš gautos masės formuojami paplotėliai. Ant paplotėlių sudedami kepti pievagrybiai ir svogūnai. Ant viršaus uždedamas kitas bulvių-sūrio paplotėlis, t.y. formuojami blynai su įdaru. Suformuoti blynai kepami ant įkaitintų riebalų. Pavalgom!