Iš praeities ...

Iš praeities ...

25. Aug 2014, 09:10 irmantaite irmantaite

Labai smagu nuklysti į prisiminimus bei atgaivinti tai kas rodos jau buvo išsitrynę iš atminties. Matyt kaip ir dauguma buvau  smalsi mergaitė, kuriai labai patikdavo tyrinėti mamos spintos turinį, apžiūrinėti rankines, dėžutes ir kitokius labai įdomius dalykėlius.

Kiek pamenu, man rodos, būdama 6-7 metų atradau mamos papuošalų dėžutę. Ji buvo tokia viliojanti, apvali, sidabro spalvos dangteliu, plastikinė. Manau tipiškas tarybinių laikų gaminys. Dėžutėje buvo laikomi žiedai, pakabučiai, klipsai ir karoliai. Kitų puošmenų lyg ir nebuvo, auskarų mama nesegėjo. Turiu dar išlikusius kelis mamos  pakabučius, man labai mielus.
20140825085838-92739.jpg
 
Savo mielųjų močiučių papuošalų iš tiesų net nepamenu. Kažkaip prasilenkėme šiame gyvenime beveik ir nesusitikę. Vienos pamenu ne papuošalus, bet lūpų dažų tuteles ir dėvimas skareles. O kitos netekau kai buvau trejų. Skurdus tas jų puošybinis pasaulis buvo. Gal ir laikmetis taip lėmė, o gal tiesiog paprastas žmogaus gyvenimas ar suvokimas.

Vaikystėje mane užburdavo tokie ilgi mediniai mamos karoliai :) Galėjau užsidėti juos keliom ilgom eilėm ant kaklo. Labai man jie patiko. Dažnai matuodavausi prieš veidrodį. Neišliko jų, nes aš buvau labai kūrybinga ir panaudojau juos savo kūrybiniams reikalams. 

Mano mama nebuvo labai didelė puošeiva. Nešiojo sutuoktuvių žiedą, laikrodį ir pakabučius.  Net nuotraukas peržiūrėjau ar tikrai neklystu. Taip senai buvau žiūrėjusi tas nuotraukas ir  kaip buvo smagu patyrinėti :)

Vaikystėje turėjau tokį labai mielą segtuką plaukams - Undinėlė su gintariuku (bent jau  maniau kad gintariukas). Vėliau atsirado sidabriniai žiedukai. O labiausiai tai troškau auskarų. Turėjau pomėgį už sutaupytus pinigėlius pirktis auskarus, nors ausys dar nebuvo net pradurtos :) Pamenu universalinėje parduotuvėje tą vitriną pilną auskarų, akys net žibėdavo. Oi kaip man patikdavo juos rinktis. Nors sesuo teigdavo kad niekada aš tų ausų neprasidursiu. Vėliau ir ausys abiems buvo pradurtos draugės namuose su paprasčiausia adata. Ir pamokos metu gauta pastaba, kad mokykloje negalima segėti auskarų :) Bet auskarai išliko mano mėgstamiausiu papuošalu. Be jų aš kaip nuoga jaučiuosi.

Na o pirmas tikras papuošalas buvo auksinis žiedelis. Gautas jis mokyklos baigimo proga. Džiaugiausi juo, nešiojau, o dabar guli dėžutėje. Išsaugojau ir saugau :)
20140825090541-56655.jpg
Gintarep Gintarep 25. Aug 2014, 09:33

Irmantaite, pasijauciau lyg ir as vartyciau Jusu albuma,grozeciausiu kukliu, bet sielai maloniu papuosaliuku arsenalu 😀