Išbandom turkišką plovą

Išbandom turkišką plovą

21. May 2015, 20:52 lina_baj lina_baj

Prisipažinsiu - užtrukau gana ilgai, bet kokiu pusvalandžiu trumpiau nei planavau :) 

Apie viską trumpai. Avinžirnius užmerkiau ir išsiviriau iš vakaro. Šiaip naudodavau anksčiau konservuotus avinžirnius, bet paragavusi virtų, jei tik laiko turėsiu, naudosiu tik virtus, skonis visai kitoks.

20150521204534-80814.jpg

Na o likusius darbu spradėjau iš karto po pusryčių. Užstačiau virti vištuką :) Ir vienu metu pamaniau, kad galiu pritrūkti puodų :)

20150521204624-11963.jpg

Vėliau, kol vištiena kepė orkaitėje, kepinau ryžius, kvepėjo labai pasakiškai, galvojau, kad jau nesulauksiu, kol viską paruošiu, taip valgyti užsimaniau...

Ir viską iškepus bei išvirus sluoksniavau:

20150521204843-76266.jpg

Ir plovukas baigtas. Prie jo pagaminau salotų iš morkų, pomidorų, spinatų ir sezamo sėklų, viską tiesiog apšlakščiau alyvuogių aliejumi bei citrinų sultimis:

20150521205042-44266.jpg

Skonis buvo toks švelnus ir lengvas. Labai skanu! Tikiuosi, kitą kartą gamindama užtruksiu jau trumpiau, nes bus aiški sistema, ką po ko ir ką kartu galiu daryti.

22. May 2015, 19:18

Oi kaip puikiai viskas atrodo! Smagu, kad pasiryžote ir išbandėte!

lina_baj lina_baj 22. May 2015, 15:00 Krisliukas

Tikrai taip! 🌷

Krisliukas Krisliukas 22. May 2015, 12:42

niaaaaaaam 🌷

lina_baj lina_baj 22. May 2015, 10:19

🌷🌷🌷

Liucyte Liucyte 22. May 2015, 07:59

👍