Išmanusis telefonas ar GPS laikrodukas? Kuo naudojasi Jūsų mokyklinio amžiaus vaikai?

Išmanusis telefonas ar GPS laikrodukas? Kuo naudojasi Jūsų mokyklinio amžiaus vaikai?

30. Aug 2017, 13:47 Loreta_K Loreta_K

Praėjusiais metais prieš išleidžiant vyresnėlį į pirmąją klasę svarsčiau kaip reikės su juo susisiekti, rinkausi tarp GPS laikroduko ir mobiliojo telefono. Tą kartą laimėjo mobilusis telefonas, nes kaip tik namuose buvo vienas atliekamas bei nenaudojamas.

Tačiau norime pripažinti, kad labai greitai pajutome išmaniojo mobiliojo telefono minusus, bent jau mūsų sūnaus jis buvo naudojamas labiau žaidimams, nei skambučiams. Ne kartą buvo taip, kad mokykloje pertraukų metu su draugais žaisdamas žaidimus ar besiklausydami muzikos, labai greitai iškraudavo mobiliojo telefono bateriją, tad dažnai iš mokyklos sūnus grįšdavo su išsikrovusiu telefonu.

Jau daugiau nei pusę metų sūnus naudojasi išmaniuoju GPS laikrodžiu, juo besinaudojant pliusų sugebėjome įžvelgti daugiau nei minusų.

20170830134654-99110.jpg

GPS laikroduko pliusai:

  • Jūs tikrai jausitės ramiau, kai įsijungę savo išmaniajame telefone specialią programėlę, galėsite visada patikrinti savo vaiko būvimo vietą.
  • Galėsite nustatyti zoną, iš kurios draudžiama išeiti vaikui. Jie vaikas išeis iš "už tvoros" ribų - Jūs nedelsiant gausite pranešimą.
  • Jei taip nutiks, kad skambinant vaikui jis neatsilieps tyčia, tokiu atveju galima "slaptai" paskambinti į vaiko išmanųjį laikroduką, jam to nežinant ir "pasiklausyti" ir taip įsitikinti, kad jam viskas gerai. Reikia atminti, kad vaikas yra asmenybė bei gerbti jo privatumą, tad šią laikroduko funkciją rekomenduoju naudoti tik esant būtinybei.
  • Vaikas gali skambinti tik į laikroduko telefonų knygoje esančius numerius, kuriuos, beje, galėsite įvesti tik Jūs. Pastebėjau, kad pvz. mano vaiko mokykloje, pertraukų metu, populiaru pasiėmus telefoną skambinėti surinkus bet kokį numerį ir taip linksmintis, su laikroduku to padaryti nepavyks.
  • Taip pat į vaiko laikroduką prisiskambins tik tie numeriai, kurie yra įvesti telefonų knygoje, taip apsaugosite vaiką nuo telefoninių sukčių.
  • Baigiant išsikrauti GPS laikrodukui, į Jūsų telefoną ateis pranešimas, apie senkančią laikroduko bateriją.
  • Mūsų laikrodukas turi vieną lavinantį žaidimuką, kurį gana smagu kartais pažaisti.

GPS laikroduko minusai:

  • Retai, bet pasitaiko, kad mano sūnus nusiima laikroduką, nes jam pradeda trinti arba dirginti rankos odą (bent jau taip sako) tačiau, kad visada būtų pasiekiamas įsideda laikroduką į kišenę.
  • Visi esantys aplink vaiką girdi jūsų pokalbį su vaiku.

Kuo naudojasi Jūsų vaikai - išmaniuoju telefonu ar GPS laikrodžiu?

ODISEJAaa ODISEJAaa 31. Aug 2017, 11:58 Loreta_K

Tikiuodi,kad naudosis taip kaip bus pasakyta 😃 arba gaus knopkini🤣

Loreta_K Loreta_K 30. Aug 2017, 22:07 ODISEJAaa

Mes žinokit irgi ištrynėme visus žaidimus, bet mokykloje buvo vyresnių gudručių, kurie sėkmingai parsiuntė naujų, taip pat ir muzikos 😃

ODISEJAaa ODISEJAaa 30. Aug 2017, 17:09

Mes žadame naudotis telefonu. Visus žaidimus ištrinsime,kad nebūtü pagundu..ir žiūrėsime ar reikalas bus neštis ar ne.😀