Kadangi rytą pabudau su kūrybine nuotaika, nusprendžiau dar paekspermentuoti su šaldytuvo turiniu. Lietinius blynukus pavyksta gaminti geriausiai, nusprendžiau juos užpildyti ne tradiciniais užpildais, o tuo ką radau šaldytuve.
Reikės: 100 ml pieno, 220 g miltų, 2 v.š. aliejaus, 1 vnt. kiaušinis, 1 žiupsnelis druskos, 100 ml vandens, 200 g fermentinio sūrio, 50 g šoninės, 1 vnt. svogūno, 1 vnt. paprikos, 100 g žirnelių.
Iš pieno, vandens, miltų, kiaušinio ir aliejaus gaminame pačius lietinukus. Dalį iškeptų blynukų užpildome vegetarišku įdaru: papriką, svogūną nuvalome, nuplauname, smulkiai supjaustome. Pakepame įkaitintuose riebaluose, kartu su žirneliais. Keptas daržoves sumaišome su 100g stambiai tarkuotu fermentinu sūriu. Skanu su kepsnių padažu!
Likusius blynukus užpildome labiau įprastu įdaru: likusį fermentinį sūrį sutarkuojame, šoninę supjaustome mažais kubeliais. Sūrį ir šoninę sumaišome, klojame ant iškepto lietinio.