Iššūkis priimtas, prasideda pokyčiai ir pavasario laukimas

Iššūkis priimtas, prasideda pokyčiai ir pavasario laukimas

03. Feb 2017, 16:28 Gerda_M Gerda_M

Labas, mielosios mamos ir MK skaitytojai :) 
Esu viena iš 10-ies laimingųjų, gavusių O.D.A. (toliau ODA) kosmetikos rinkinių.

Tai - pirmoji mano apžvalga apie kosmetiką, kurią gavau tiesiai į namus praėjusią dieną. Taigi, pradėkime nuo pradžių.

Ryžtis buvo lengva

Nežinau, kaip kitos testuotojos, tačiau aš pretenduoti į testuotojos ryžausi todėl, kad anksčiau esu bandžiusi šią kosmetiką. Mano kosmetinėje daugiau nei pusmetį makiažo pagrindas yra būtent ODA, esu bandžiusi prausiklį (mažesnį kiekį pirkau iš kosmetologės pabandyti), tačiau vėliau veido priežiūrą kiek apleidau ir likau naudoti tik ODOS makiažo pagrindą. 

Jau tada išbandžiusi makiaži pagrindą, nenusivyliau. Būtent todėl ryžausi išbandyti visą ODOS liniją. Kadangi mano veido oda yra itin jautri, linkusi spuoguotis, labai sunkiai būčiau pasiryžusi bandyti kai ką visiškai naujo.  

Kai gavau visą kosmetikos rinkinį, visų pirma, perskaičiau kremų aprašymus. Vėliau - sudėliojimas į lentynėles, nuotraukos, kelios žvakės vonioje atmosferai pagerinti. 

Pakuotė ir kvapas

Mane žavi ODOS pakuotės. Jos tokios baltos ir gaivios, o tie sidabriniai kamšteliai tokie žavūs! Pakuotės neperkrautos aprašymais, surašyta informacija tiksli, o svarbiausia lietuviškai. Tai itin svarbu, jei informacija susijusi su veido oda, kuriai skiriame ypatingą dėmesį.

Pakuotės man siejasi su švaria ir prižiūrėta oda, su skaistumu ir tyrumu. Juk to mes visos siekiame, žvelgdamas į veidrodį, tiesa? 

Atidarius pakuotes, įspūdis tik gerėja. Kosmetika NETURI KVAPO. Gal kai kas ir nori ant veido "dėtis parfumus", tačiau man ant jautrios veido odos tepti KAŽKĄ, prisotintą neaiškių kvapų, neatrodo patikima. Būtent todėl pajutusi, kad nei prausiklis, nei kremai neturi kvapo, nudžiugau. Juk, sutikite, jei norite kvepėti, purškiatės ant kūno kvepalų ;)

Pakrapštymams - skausmingas NE

Pirmasis pasisveikinimas su prausikliu buvo piktas. Kadangi kosmetika yra prisotinta rūgštimi, o aš dar prieš kelias valandas buvau padraskiusi spuogelius (tai mano didžioji gyvenimo yda - draskyti gijančius šašiukus ir ne tik), pajaučiau, kaip tas prausiklis SKVERBIASI į veidą. Per stipriai netryniau, net nemasažavau veido kelias minutes pagal rekomendacijas. Šiek tiek nupraususi nsuišluosčiau ir perėjau prie kremų. 

Regeneruojantis ir atkūriamasis kremai nuramino kiek sudirgusią odą. 

Antrasis bandymas buvo geresnis. Jau žinodama, kad kitą rytą vėl teks sveikintis su rūgštiniu prausikliu, sąmoningai nebeliečiau veido ir gijančių šašiukų. Būtent todėl prausimasis buvo gerokai lengvesnis ir malonesnis, galėjau net pamasažuoti veidą kelias minutes. 

Nuo to karto sakau griežtą NE veido pakrapštymams. Ir išvis, JOKIO veido lietimo! Įmanoma? Tikiuosi! ;) 

Pasitepusi kremais jaučiau, kad oda prisisotina reikalingų medžiagų, neleisiančių, tikiu, daugintis spuogams ;) 

Keli neaiškumai aprašuose

Man labai patiko kremų bei prausiklio poveikio aprašymai, tačiau iki galo likau nesupratusi, kurį kremą (regeneruojantį ar atstatomąjį) naudoti pirmąjį - kokia seka turėtų būti? Labai norėčiau ODOS specialistų komentaro, kad žinočiau, kaip naudoti toliau, nedarant klaidų. Taip pat kuriuo metu reikėtų teptis paakių kremą ir kremuką, prisotingą hialuronu? Kaip tepti, kad poveikis būtų geriausias?

Dėl makiažo pagrindo - juo esu patenkinta jau nuo anksčiau. Jis tolygiai padengia veido odą, užmaskuoja spuogelius ir, svarbiausia, neužkemša porų. Taip pat man svarbu, kad nesudaro kaukės efekto ir išlieka visą dieną. 

Dabar belieka griežtai susiimti, nebečiupinėti veido ir toliau teisingai naudoti kosmetiką. Net neabejoju, kad pavasarį drąsiai galėsiu į lauką eiti be makiažo pagrindą ir nesibaiminti, kad visų žvilgsniai kryps į veido spuogelius! :) 

P.S. 

Tikėdamasi, kad šie aprašymai bus naudingi, noriu sulaukti atsakymų į kelis klausimus iš ODOS specialistų:

1. Kokia seka naudoti gautą kosmetiką?
2. Ar po kelių mėnesių reikėtų keisti kremus, priklausomai nuo odos būklės? Gal vertėtų rinktis papildomus arba mažinti jų naudojimą, priklausomai nuo pagerėjimo?
3. Ar planuojate turėti kompaktinę pudrą? Būčiau pirmoji, ją įsigijusi :)  

Ačiū, ODA, kad jus turime! 

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 21. Feb 2017, 13:59 V

KOMENTARAS dėl saulės: ODA kosmetika praturtinta medžiagomis, kurios kuria apsaugą nuo UV spindulių. Pigmentinių dėmių dėl kostetikos tikrai neatsiras. Taip gali nutikti jei jūsų oda iš prigimties linkusi reaguoti su saule. Atsiradus intensyviems spinduliams rekomenduojame stipresnį apsauginį kremą, kurį galite naudoti ant ODA kosmetikos, kai ji susigeria.

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 21. Feb 2017, 13:59

Sveiki, specialistų komentarai:
1. Kokia seka naudoti gautą kosmetiką? Prausiklis ryte ir vakare; atkuriamasis kremas ryte (ramins odą); intensyviai regeneruojantis vakare (jei oda netampa jautresnė, galite kartais naudoti ir rytais).
2. Ar po kelių mėnesių reikėtų keisti kremus, priklausomai nuo odos būklės? Gal vertėtų rinktis papildomus arba mažinti jų naudojimą, priklausomai nuo pagerėjimo? Stebėkite odos būklę - jei situacija gerėja, tuomet keisti nebūtina. Prie šių priemonių nepriprantama, jos nuolatos efektyviai sperndžia problemas, o su laiku sumažėjęs perštėjimas indikuoja, kad stiprėja odos imunitetas.
3. Ar planuojate turėti kompaktinę pudrą? Būčiau pirmoji, ją įsigijusi 😀 Kol kas tokių planų neturime.

V&A mamytė V&A mamytė 03. Feb 2017, 20:31

Aš taip pat turėčiau klausimą, jei rašote, kad kosmetika prisotinta rūgštimi, ar ją naudojant kai išlys saulutė neatsiras pigmetinių dėmių? Nes oda sudirginta, apsauginis sluoksnis pažeistas ir tai yra sąlyga susidaryti pigmentinėms dėmėms? Ar saugu jį vartoti? Nes pati irgi turiu pigmentinių dėmių ☹ Ar reikia naudoti kas dieną kremą su apsauga nuo saulės, kad apsisaugoti nuo saulutės poveikio?