Išvenkime galvos skausmų

Išvenkime galvos skausmų

10. Apr 2014, 11:44 InetaBu InetaBu

Skausmas, apimantis visą galvą, o kartu  kaklą ir pečių raumenis – nemalonus, tačiau dažnai patiriamas tiek moterų, tiek vyrų. Galimos jo priežastys – stresas, įtampa, ydinga laikysena. Jei skauda kaktą – galimos priežastys, kad akys nuvargusios, kamuoja sinusitas. O jei tvinkčioja galvoje ir pykina – gali būti migrenos požymis.

Galvos skausmas yra viena dažniausių priežasčių, kodėl kreipiamės į gydytojus, tačiau jis retai būna kokios nors paslėptos ligos simptomas. Nors jis dažnai būdingas ūmioms infekcijoms, tačiau įprasto galvos skausmo priežastys daugiausia yra mechaninės kilmės. Įtampa, nuovargis, hormoniniai pokyčiai, ydinga laikysena, prastai įrengta darbo vieta, darbas kompiuteriu – dažniausios kasdienio galvos skausmo priežastys.

Norint išvengti šio nemalonaus palydovo, kasdien gerkite daug vandens, nes skysčių trūkumas skatina galvos skausmą (išgerkite mažiausiai 4 stiklines vandens per dieną). Galvos skausmą gali sukelti žemas cukraus lygis kraujyje, tad pusryčiams stenkitės suvalgykite bent vieną riekė rupios duonos, bananą, riešutų ar džiovintų vaisių. Jų visada turėkite su savimi dienos metu. Venkite staiga keisti mitybos įpročius ir laikytis labai mažo kaloringumo dietų, venkite didelių kofeino ir alkoholio dozių.

Galvos skausmą malšina šie aliejai ir kvapai: levandos, pipirmėtės, eukaliptai, bazilikai. Juos užpilkite ant plaušinės su trupučiu šalto vandens ir naudokite kaip kompresą. Į smilkinius galite įtrinti šiek tiek levandų aliejaus.

Jei galvą skauda dėl persitempimo ar nuovargio, vartokite rozmarinus ar nedidelį kiekį ženšenių (200 mg per dieną), tačiau abiejų venkite nėštumo metu. Jei skauda galvą ir pasireiškia depresija – vartokite avižų ir verbenų derinį (po 1 arbatinį šaukštelį puodeliui). Taip pat padeda levandos, jei galvos skausmas deginantis – keletas lašų nepraskiestos tinktūros, užlašinkite ant liežuvio.

Perspėjimas – jei galvą pradėjo skaudėti nuo vėjo pūtimo, jeigu pasireiškia nutirpimas, staigus mieguistumas, sąmonės sutrikimas, jeigu skauda galvą ir karščiuojate ar skauda lenkiantis į priekį, sustingęs kaklas, pykina ir nepakenčiate ryškios šviesos, jei galvos skausmas kyla staiga, jei sutrinka pusiausvyra, kalba, atmintis, regėjimas, jei nubundate su galvos skausmu, kuris didėja kosint ar čiaudint – NEDELSIANT KREIPKITĖS Į GYDYTOJĄ. 

InetaBu InetaBu 10. Apr 2014, 12:38 aantaite

Būna nuo slėgio pokyčių galvytę spaudžia...tad išgerkite vande,s įkvėpkite gryno oro or nusišypsokite, turėtų padėti 😀