Jauskimės gerai įtemptu metu!

Jauskimės gerai įtemptu metu!

04. Nov 2014, 12:47 InetaBu InetaBu

Ar kada jautėte, kad skrandukas dirba ne taip, kaip norėtume? O gal jaučiate nuolatinį nuovargį, kai rodos, kad  akys neatsimerkia visą dieną?Kasdieniai rūpesčiai, įtampa, reikalai, bėgimas, darbas šen, darbas ten ir vis lekiame nespėdamos pavalgyti arba ta darome tiesiog...per greit.

Tad pabandykime šiek tiek skirti laiko sau ir sureguliuoti mitybą. Pasirodo, kad sau galima bent jau minimaliai padėti per savaitgalį. Taigi, prieš savaitgalį nueikime apsipirkti, bet su sąrašu, kad žinotume, ką pirksime, juk taip dar ir sutaupysime pinigėlių. Neprisipirkime jokių saldumynų  ir užkandžių. Mūsų savaitgalio programoje karaliauja produktai, turintys daug ląstelienos, kurie suteikia energijos ir mažina įtampą( rudieji ryžiai, makaronai, daržovės, vaisiai).  Taip pat rinkitės produktus, kuriuose gausu B grupės vitaminų (mėsa, žuvis, džiovinti vaisiai), gerkite pieno.

Pusryčiams galite rinktis puodelį kavos, rupią duoną, medų, jogurtą. Prieš pietus suvalgykite keletą avižinių sausainių ir išgerkite puodelį arbatos. Pietums puikiai tiks daržovių sriuba ir jautienos patiekalas su kalnu daržovių. Vakare pasigaminkite salotų su daržovėmis ir skrebučiais ir pasimėgaukite žolelių arbata.

 Beje, specialistai pataria, jei ryte nubudote skaudančia galva, nekramtykite gumos, nes žandikauliams be paliovos judant, skausmas tik stiprėja. Taip pat, nevalgykite šokolado, kakavos, nes juose gausi tiramino, kuris stiprina įtampos sukeltą galvos skausmą.

Kas rytą nubudusi išgerkite stiklinę šilto vandens su pusės citrinos sultimis ir šaukšteliu medaus. Jei jaučiate, kad skrandis užsikimšęs, iš vakaro pusėje stiklinės vandens pamerkite 5 džiovintas slyvas ar figas, o ryte jas suvalgykite. Gerkite žaliosios arbatos – puikiai valo organizmą ir teikia žvalumo.

O jei nutiko taip, kad po vakarėlio jaučiatės tikrai nekaip, nes stalai lūžo nuo užkandžių ir gėrimų, gerkite daug silpnos arbatos (tinka juoda, žalia, vaisinė), karšto daržovių nuoviro. Net jei neturite apetito, per pietus suvalgykite šiltą patiekalą. Gerkite ananasų, obuolių  ir daržovių sultys, jose gausu vitaminų.