Kaip Mamyčių Klubas rašė: "mes netinginiausime, o ilsėsimės aktyviai" :) Šiandien išsikepėme jautienos kepsniukų (iš tikro tai labai jauno buliuko mėsytės) ir su vaikais iškeliavom pstovyklauti :)
,
Mėgstu gaminti lengvus, greitus ir kuo įmanoma sveikesnius patiekalus, o jų skonis privalo būti puikus, nes šeimoje turim mažajį gurmaną, kuris tiesiog atsisakytų valgyti :) Receptas mano labai paprastas, tiksliau supaprastintas karbonadų variantas, kuris labai pasiteisino. Mėsytę naudojau šaldytą, nes turime galimybę gauti naminės šaldytos jautienos, o šiame recepte tai - privalumas.
Prireiks:
* šaldyta jautiena (sušalusią, bet vos vos prašilusią mėsą galima pjaustyti ypač plonai, t.y. vos 1-2 mm storio riekelėm);
* Spelta miltų (mėsytės apvoliojimui);
* Kiaušinių (plakiniui);
*Prieskonių pagal skonį (naudojau Himalaya druską, juoduosius pipirus, muskato riešutą ir cinamoną).
Šiek tiek atšilusią (tiek, kad jau peiliu įmanoma būtų pjauti) mėsą supjaustyti labai plonomis riekelėmis ("mušti" nebereikia), apibarstyti prieskoniais pagal skonį ir palaukti kol baigs atšilti (geriausia šaldytuve, nes palaipsniui atšildant nesuardomos ląstelių sienelės, tad maistingosios medžiagos lieka jose). Mėsos riekutes apvolioti miltuose, kiaušinio plakinyje (įbėrus prieš tai į jį druskos ir prieskonių). Baigus kepti, mėsą perkelti ant popierinio rankšluosčio.
Susipakuojam į foliją, kad neatšaltų, prigriebiam daržovių ir lekiam bent trumpam į gamtą :)
Tikrai taip <3
Kokia sauni iskyla 👍 Isivaizduoju, kokie vaikuciai buvo laimingi, nes vaikams ypac patinka iskylauti 😀 Ir kepsniukai manau ypatingai skanus - o dar gamtoje, tai is vis ❤