Muzikantas, kulinaras, Benedikto ir greit gimsiančio kūdikėlio tėtis Gidonas Šapiras-Bilas siūlo mums pasigaminti paprastą ir gardų patiekalą - daržovių troškinį su jautiena.
Troškiniui reikės:
0,5 kg brandintos jautienos
1-2morkų,
1-2 salierų kotų
1 svogūno,
3-4 skiltelių česnako
1 stiklinė lęšių
druskos.
EIGA:
Susipjaustome mėsą kubeliais. Brandinta jautiena tuo gera, jog ją patroškinsite žymiau greičiau.
Baigę pjaustyti, įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus - joje apkepsime jautienos gabalėlius.
Apkepus mėsą išimkite ją ir sudėkite į atskirą indą.
Susmulkinkite česnaką, svogūną, sudėkite juos į tą patį aliejų, kuriame kepė mėsa, tuomet papjaustykite keletą morkų, saliero kotų ir juos įberkite į keptuvę, kuomet svogūnas jau karamelizuosis.
Pasitroškinus - į keptuvę įpilkite šiek tiek vandens.
Na, ir paprasčiau recepto dalis - sudėkite mėsą su troškintomis daržovėmis į puodą. Palikite 5-10 minučių pasitroškinti kartu, o tuomet suberkite stiklinę lęšių, jeigu jie lieka neapsemti - įpilkite šiek tiek vandens. Palikite viską troškintis tol, kol mėsa bus minkšta, o lęšiai išvirę. Na, o kai viskas paruošta, beliaka tik mėgautis!
SKANAUS!