Jei norite sulieknėti - šį straipsnį perskaityti būtina!

Jei norite sulieknėti - šį straipsnį perskaityti būtina!

11. Dec 2015, 10:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jeigu turite bent vieną papildomą kilogramą, kuriuo norite atsikratyti, šį straipsnį perskaityti būtina. Ir ne tik perskaityti, bet ir atsispausdinus pasikabinti ant sienos! :)

Iš mamos laiško:

"Esu jauna mamytė, tačiau po gimdymo labai stipriai priaugau svorio, net neįsivaizduoju, kaip jo atsikratyti. Išbandžiau daug ką, įvairių dietų, vaistų, bet atrodo, kad niekas nepadeda, o yra tik dar blogiau. Gal kas kokį patarimą galit duoti?"

Konsultuoja neurolingvistinio programavimo (NLP) konsultantė Linga Švanienė:

Sveika,  tavo rūpestis dėl padidėjusio  svorio pažįstamas daugybei moterų.  Rašai, kad jau išbandei daugybę dietų, bandei lieknėti net vaistų pagalba, tačiau niekas nepadeda.  Matau, kad jau pažinai ir tą rezultatą, kai sunkiai numesti keli kūno kilogramai ne tik sugrįžta, bet ir dar labiau užtvirtina savo pozicijas, į naujas aukštumas varydami svarstyklių parodymus.  Tikiu, kad dėl to yra apmaudu, kyla nusivylimas savimi, darosi liūdna, kyla pyktis ant savęs ir ant pasaulio.

Šį kartą nekalbėsiu apie sveiką maitinimąsį, o atkreipsiu dėmesį  į priežastis, dėl ko žmonės nepasiekia užsibrėžtų tikslų ir pabandysiu jas išnagrinėti noro sulieknėti atžvilgiu.  Prof. S.Kovaliovas savo knygoje "Įvadas į neurotransformingą"  pateikia dvi priežastis, trukdančias pasiekti savo tikslus:

1. Silpnas noras.

2. Nežinojimas, kaip tai įmanoma įgyvendinti.

Vadinasi, tavo noras sulieknėti visų pirma yra per silpnas, nes vidinis nusistatymas pasiekti tikslą ir yra ta ugnis, aktyvuojanti tavo energiją, kuri kreipia visas aplinkybes norimo rezultato link.  Natūralu, kad paklausi manęs, iš kur gauti vidinės ugnies.  Pabandyk atsakyti sau į klausimą, o ką tau duotų sulieknėjimas.

Tarkim, tavo tikslas yra sulieknėti ir sverti 65 kilogramus, lengvai išlaikant šį kūno svorį iki gyvenimo pabaigos.  Patinka?  Tikriausiai, taip. Bet to neužtenka.  Atsakyk į klausimą, o ką tai tau duos? Toliau pabandysiu išvardinti tavo galimus atsakymus į mano pateikiamus klausimus:

-Įsivaizduok, kad jau sveri 65 kilogramus. Ką tai tau duos?

- Jausiuosi lengva.

-Tarkim, jau jautiesi lengva, o ką tai tau duos?

-Galėsiu apsivilkti sukneles, kelnes, sijonus, kuriuos nešiodavau iki gimdymo.

-Įsivaizduok, kad jau įlendi į norimas sukneles, kelnes, sijonus.  O ką tai tau duos?

-Būsiu patenkinta savimi, jausiuosi esanti graži.

-Įsivaizduok, kad jau jautiesi gražia, esi patenkinta savimi.  O ką tai tau duos?

-Galėsiu pasimaivyti prieš drauges ir giminaičius, kurie dabar nieko nesakydami žiūri į mane su gailesčiu ir piktdžiuga.

-Tarkim, jau gali su savo liekna figūra pasimaivyti prieš drauges ir giminaičius.  O ką tai tau duos?

-Aš neapsakomai džiaugsiuos, kad esu tokia, kokia noriu būti.

-Įsivaizduok, kad jau džiaugiesi.  O ką tai tau duos?

-Jausiuos laiminga.

Štai kaip paprasta.  Pasirodo, kad tam, jog jaustumeisi laiminga, džiaugtumeisi, galėtum pasimaivyti prieš drauges ir giminaičius, būtum patenkinta savimi, tau viso labo reikia sulieknėti iki 65 kilogramų.  Jei šis tikslas pasidarė tokiu patraukliu, kad net seilė ėmė tįsti, galima pereiti prie antrosios trukdančios priežasties ir pasiaiškinti, o kaip tokį patrauklų tikslą būtų galima įgyvendinti.

Tu jau tiek visko išbandei, todėl žinai, kas veikia, o kas, ne.  Atsakyk į klausimą, kas trukdo sulieknėti iki 65 kg.  Tarkim, tavo atsakymas susidėtų iš kelių variantų:

1. Nejudrus gyvenimo būdas;

2. Netinkamas maitinimasis;

3. Valios stoka. 

O dabar pažiūrėkim, kaip būtų galima išspręsti bent vieną iš šių problemų.

1. Nejudrus gyvenimo būdas

-Ką galėtum padaryti, kad tavo gyvenime būtų daugiau judėjimo?

-Nusipirkti abonementą į sporto klubą  ir du kartus per savaitę eiti sportuoti.

-Kas trukdo nusipirkti abonementą?

-Nežinojimas, ar bus kam prižiūrėti tuo laiku mažylį.

-Kas galėtų prižiūrėti vaikutį?

-Galėčiau paprašyti mamos, o kai ji negali, susitarti su seserimi.

-Kas trukdo paprašyti mamos ir susitarti su seserimi?

-Niekas netrukdo.  Dar šį vakarą paskambinsiu mamai ir seseriai, ir jei sutarsiu, rytoj nusipirksiu abonementą.

-Ar užteks  dviejų kartų per savaitę sportuoti?

-Ne.

-Kaip dar galėtum judėti, kad greičiau sulieknėtum?

-Užmigus vaikučiui, galėčiau papildomai daryti pilvo presą ir kitus pratimus, tam skiriant po valandą per dieną.

-Kas trukdo daryti papildomus fizinius pratimus?

-Niekas netrukdo.  Dar šiandien pradėsiu mankštintis.

-Ar dar ko reikia, kad gyvenimo būdas taptų judresnis?

-Ne. Pradžiai to pilnai užtenka.

Ar jau supratai, kokiu būdu didelis gniužulas veiksmų, kuriuos reikėtų daryti, norint pasiekti tikslą, yra susmulkinamas iki elementarių žingsnelių, kuriuos žengti yra visai lengva.  Tokiu būdu išsinagrinėk ir maitinimosi bei valios stiprinimo problemas.  Esu tikra, kad tau puikiausiai pavyks.  Susidariusi savo lieknėjimo veiksmų planą galėsi lengvai siekti savo tikslo.  Tik neužmiršk nusistatyti realaus ir sau patrauklaus termino sulieknėjimui , o tai gali sverti 65 kilogramus tik per savo vaikučio vestuves.

Ir dar vienas dalykėlis, padėsiantis išlaikyti reikiamą motyvacijos lygį - susikurk mintyse paveiksliuką, kuriame tu jau esi norimos figūros, apsivilkusi rūbais, į kuriuos šiandien netelpi.  Pamatyk save iš šono, besidžiaugiančią savimi tokioje situacijoje, kuri dabar teikia apmaudą.  Tarkim, tu dalyvauji giminės susitikime, kuriame matai pusseserių pavydžius žvilgsnius ir girdi giminaičių komplimentus apie tai, kaip išgražėjai.  Jei šis vaizdas tau patinka, prisimink jį po kelis kartus per dieną.  Jis padės tau išlaikyti tinkamą motyvacijos lygį net ir tais momentais, kai atrodys, jog tikslą pasiekti yra neįmanoma. 

Sėkmės!