Jei švęsti, tai švęsti I dalis

Jei švęsti, tai švęsti I dalis

13. Dec 2016, 09:32 sraigiukas sraigiukas

Gimtadienis – ypatinga diena, susijusi su kiekvienu iš mūsų – tai diena, žyminti mūsų gyvenimo pradžią; kasmetinė šventė, kuri skirta tik mums.

Ko reikia, kad vaiko gimtadienis būtų įsimintina šventė?
Į šį klausimą bandysiu atsakyti rašydama blogą.  Šiandien jums noriu papasakoti, nuo ko pradėti planuoti vaiko gimtadienį.
Pirmiausia pasitarkite su vaiku  ir tada planuokite. Beje, tiek mergaitėms, tiek berniukams šaunus dalykas yra teminiai gimtadieniai. jei gimtadienį imsite planuoti anksčiau, jį suplanuosite ramiai ir net pigiau nei paskubomis. Nebijote prašyti pagalbos, vyro, vaiko ar draugės. Kartu gimsta smagiausios idėjos.
  1. Susiplanuokite datą. Švęsite tą pačią dieną, kai vaikutis gimė ar kelsite savaitgaliui ( lankantiems darželį, vaikučiams, siūlau gimtadienio šventimą, perkelti į savaitgalį, nes po visos dienos jie jau būna pavargę. Vietoj linksmo gimtadienio, galite turėti "ožiukų" gimtadienį).
  2. Susiplanuokite biudžetą, kiek galite skirti pinigų. Pramogoms, dovanoms, maistui.
  3. Pagalvokite apie gimtadienio šventimo vietą.  Namuose, žaidimų kambaryje, kine ar vis gi lauke. Gryno oro teikiamais malonumais galima pasinaudoti ne tik šiltaisiais metų mėnesiais. 
    Būtinai paplanuokime 1-2 veiklas, žaidimų taip pat būna paprastų, greitai suorganizuojamų ir jie vaikams dažnai gerokai svarbesni už vaišes. Nebet jūsų gimtadienyje bus žmogus, kuris užsiims su vaikučiais ir turės savo programą.
  4. Susidarykite svečių sąrašą.
  5. Susidėliokite planą kaip vyks šventė. Bus kažkokia tema ar vaikučiai tiesiog susirinks pažaisti ir suvalgyti gimtadienio torto.
  6. Pagalvokite apie kvietimus ir dekoracijas. Dekoracijas gaminsite patys ar visgi pirksite.
    jei nusprendėte pirkti, nors su vaiku gaminto sdekoracijos man mielesnės :). Čia yra labai daug kur galima įsigyti šventinės atributikos, pradedant indais ir baigiant renginio organizatoriais ir personažais.
    http://www.gimtadieniomuge.lt/sventine-atributika/
  7. Maistas. Jis turėtų būti toks, kad mažiems pirštukams būtų patogu paimti. Vargu ar mažieji atitraukti nuo žaidimo noriai atsitrauks valgyti kotleto su bulvių koše :) nepadauginkite maisto, geriau turėkite daugiau gėrimų. Nes gerti jie nori visada. nepamirškite gimtadienio TORTO ir žvakučių.
  8. Dovanėlės atėjusiems.
    Labai gražu, kai baigiantis gimtadieniui svečiai gauna po dovanėlę. Vaikams užtenka smulkmenos, tai gali būti ir lauknešėlis nuo vaišių stalo. 
  9. Nuotraukos. Pasirūpinkite, kad būtų, kas įamžins jūsų vaikučio smagaus gimtadienio akimirkas.