Jogos trenerė: Užsiimti joga ore gali visa šeima

13. Sep 2017, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ar esate bandžiusios jogą? Oro jogą? Pajūryje? Harmoninga treniruotė ošiant pušims, šviečiant saulei suteikia energijos ir jėgų visai dienai.

Kaip sako jogos trenerė Daiva Palubinskaitė, kabėjimas žemyn galva gerina kraujotaką, puikiai ištempia stuburą, atpalaiduoja kaklo raumenis, net gi išlygina veido odą :) Be to, joga ore puikiai tinka ir vaikams.

„Joga ore vaikams yra labai įdomi, nes jiems tai yra kaip žaidimas. Vaikai kaip beždžioniukai labai mėgsta karstytis, tad jiems kabėjimas žemyn galva, vartymasis,  sūpynės - labai smagūs užsiėmimai", - šypteli Daiva ir priduria, jog oro joga labai naudinga vaikų laikysenos korekcijai, juk dabar vaikai daug laiko praleidžia prie kompiuterių ir telefonų.

20170912171446-10514.jpg

Žurnalistė Eglė Šantaraitė su dukryte Maja išbandžiusi oro jogą, prisipažįsta, jog pradžioje joga atrodė labai sudėtinga: "Kai pirmą kartą pamačiau, maniau, čia reikia būti gimnastu, akrobatu, kad padarytum tokius pratimus". Antrindama jai Daiva sako, jog čia nieko nėra sudėtingo, tik reikia išmanyti pačią jogos ore techniką, kaip laikyti kūną, kur laikyti rankas, kad neiškristum bekabėdamas juostose ;)

20170912171504-29568.jpg

Du aktyvius berniukus auginanti trenerė Daiva sako, jog ši joga, kaip ir kitos jogos rūšys, stiprina kūną, o treniruotės lauke gerina imunitetą, atpalaiduoja ne tik kūną, bet ir mintis.

Užsiimti joga ore gali visa šeima. Treniruotės pritaikomos net ir mamoms su kūdikiais.  Na, o štai devynmetis Benas sako, jog jo mėgstamiausia poza – šikšnosparnis, kabėjimas žemyn galva.