Ką daryti, jei žindyvei sumažėjo pieno? + VIDEO

17. Mar 2017, 10:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Turbūt beveik visos žindančios mamos bent kartą žindymo laikotarpiu susiduria su klausimu - ar man atrodo, ar iš tiesų pieno sumažėjo?

Adrijaus ir Kajaus mama Erika pasakoja, jog laukdamasi savo pirmojo sūnaus, o jau nekalbant apie jaunėlį Kajų, net klausimų nekėlė – žindys jį savo vaikus ar ne.

Tačiau būna dienų, kai imi abejoti - ar mažylis tikrai pasisotinęs, ar jam netrūksta pieno. Jei taip - ką daryti? Kokie būdai tai sužinoti ir skatinti pieno gausą?

Pasak šeimos gydytojos Rasos Katkevičienės, žindymas turi dvigubą naudą - stiprinamas mažylio imunitetas ir psichinė sveikata.

Žindymo nauda neabejoja ir pati mama Erika, pripažinusi, jog mamos pienas ir stiprina, ir grūdina mažylį, o mamai žindymas - didelis patogumas, ypač, kai reikia kur nors kartu išvykti, juk "pieno fabrikas" - visada šalia.

Ką išgyvena žindanti mama, kuriai pieno pradeda mažėti?

Anot šeimos gydytojos R.Katkevičienės, visos mamos gali maitinti, bet neretai pasireiškia nerimas, netikrumas, baimė, taigi priežastys, kodėl gali sumažėti pieno yra dažniausiai psichologinės. Nes dažnai žindyvės aplinkoje močiutės, kaimynės pataria žindymą nutraukti, neva kam reikia kankinti kūdikį, juk matai - jis verkia, vadinasi, jam pieno trūksta.

Na o vienas būdų paskatinti laktaciją - Maria Lactation  – natūralus augalinis kompleksas, kurį rekomenduojama naudoti maitinančioms mamoms pieno atsiradimo skatinimui.

Į sudėtį įeinantis bičių pienelis stimuliuoja laktaciją; pankolio vaisių ir kmynų milteliai užkerta kelią dujų susidarymui žarnyne; kiaulpienių milteliai skatina apetitą; gudobelių lapų ir žiedų milteliai stiprina širdies ir kraujagyslių sistemą.

20151203194607-68336.jpg