Pokalbis su SABINA: ką reiškia būti Septyneto mama?

16. Feb 2017, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Sabiną Daukantaitę apibūdinti galima labai įvairiai - daugiavaikė mama, kūrėja, verslininkė, rašytoja, 7taškai.lt" autorė, 2016-ųjų metų moteris ir net dviejų anūkų močiutė! 

Sabina yra Simo, Adelės, Eduardo Vytauto, Konstantino, Uršulės Jonės, Unės Elenos ir Dalios Mortos mama.

Kalbamės, ką reiškia būti tokio gausaus būrio mama, kaip suspėti save išdalinti visiems vaikams ir dar rasti laiko kūrybai...

"Su kiekvienu vaiku lavėja įgūdžiai. Be abejo, yra ką veikti ir su vienu vaiku nuo ryto iki vakaro. Tik kai turi daugiau vaikų ir rūpesčių, negaišti veltui laiko. Savaime prioritetai persidėlioja truputį kitaip", - pasakoja Sabina.

Manote, kad tokios mamos niekad nesustoja? Sabina pirmojo vaikučio susilaukė dar studijuodama, todėl besilaukdama trečiojo, nusprendė pasilikti motinystės atostogose ilgiau.

Sabina manė, kad tai bus pagrandukas ir paskutinis vaikas šeimoje, todėl norėjo pasimėgauti motinyste ilgiau. "Taip ir buvo dvejus metus. O paskui sužinojau, kad jis toli gražu nebuvo paskutinis", - šypteli daugiavaikė mama.

20170209233056-49049.jpg

Sunku įsivaizduoti, kaip Sabina viską suspėja - rašo nuostabų tinklaraštį ir dar vadovauja agentūrai.

"Mane gelbėja tai, kad dirbu kūrybinėse industrijose. O kaip žinia, dirbant tokį darbą, gali dirbti ne savo darbo vietoje. Svarbiausia - gerai susidėlioti užduotį ir, kai ji visiškai aiški, tu gali sprendimus atrasti bet kur - eidamas, kepdamas, kažką veikdamas. Man taip ir nutinka, žinoma, būna ir neatidėliotinų darbų, kurie reikalauja specialios erdvės", - teigė Sabina.

Kas sunkiausia būnant veikliai mamai?

Pasak Sabinos, turint didelę šeimą, sunkiausia nepaskęsti rutinoje: "Vienas iš prioritetinių veiklų ir savirealizacijų moteriai yra motinystė. Bet kaip juos užauginti ir dar neprarasti savęs, kad išsipildytum kaip žmogus? Man neužtenka vien motinystės, aš tą seniai supratau, todėl dedu pastangas, kad atsirastų vietos ir mano prasmingom veiklom, kur yra mano pašaukimas, kur aš noriu būti".

Pasinerti į rutiną, šeimos rūpesčius labai paprasta, bet tai, Sabina pripažįsta, nėra įdomu. Todėl susilaukusi kitų vaikų, išmoko derinti ir veiklą, ir motinystę.

"Kai atrandi savo kelią ir viduje giliai širdyje pajunti, kad greičiausiai dabar aš esu tokia, kokia ir turiu būti - man tai yra absoliuti laimė. Aš nesiekiu tobulybės motinystėje. Nes nesu tobula mama. Mes laimingi savo didelėje šeimoje. Vaikai turi ne tik mane, turi tėtį, močiutes, vienas kitą ir, manau, vien jau tai yra didžiulis turtas. Ir jei vaikai turės visapusiškai turtingą savo mamą, bus tik laimingesni", - šyptelėjo septynerių vaikų mama.