Kada po gimdymo apsilankyti pas ginekologę/ą

Kada po gimdymo apsilankyti pas ginekologę/ą

17. Jul 2015, 08:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Po gimdymo prireikia šiek tiek laiko, kol visos organizmo sistemos sugrįžta į buvusias vėžes. Vienas pirmųjų jūsų vizitų po gimdymo turėtų būti pas ginekologą.

Kada keliauti?

Pas ginekologą reikia apsilankyti tada, kai baigiasi pogimdyminis periodas ir moteris baigia kraujuoti. Paprastai tai nutinka iki 6-8 savaičių po gimdymo.

Ko paklausti?

Klausimų, tikriausiai, jūs turite asmeninių, priklausomai nuo jūsų sveikatos būklės, tačiau du klausimai turėtų būti kiekvienos jaunos mamytės klausimyne: „Kada atsinaujins menstruacijos“  ir „Kada pradėti lytinį gyvenimą ir kaip saugotis maitinimo metu?“. Šie du klausimai yra tikrai labai svarbūs, todėl juos reiktų aptarti ne su „išmaniąja“ drauge ar ieškoti visagaliame internete, o su patyrusiu mediku.

Ką aptarsite per vizitą?

Gydytojas, apžiūrėjęs jūsų lytinius organus, įvertins jų būklę, patars dėl maitinimo krūtimi bei paskirs kitą vizitą bei jo metu numatomus tyrimus. Jūsų gydytojas sako, kad viskas gyja ir atsistato gerai? Sveikiname! Aptiko infekciją ar reikia gydymo? Nenusiminkite, svarbu laiku pastebėta problema – tada lengviau ją įveikti.

Kiti gydytojai

Ar eiti pas kitus gydytojus, priklauso nuo jūsų sveikatos būklės. Jeigu turite lėtinių ligų, skundžiatės kraujospūdžio bėdomis, apsilankykite pas savo šeimos gydytoją. Jeigu turėjote problemų su akimis, galbūt verta apsilankyti pas okulistą. Nėštumo metu padidėjęs kalcio poveikis gali neigiamai veikti jūsų dantis, todėl verta pasirodyti ir stomatologui.

Kada Jūs apsilankėte pas specialistus po gimdymo?