Kai išėjęs neišeina

Kai išėjęs neišeina

10. May 2012, 00:00

Mirus artimam žmogui ne visada lengva su tuo susitaikyti. Ką daryti, jei mirusysis „nepalieka“ mūsų – lanko sapnuose ir mintyse?

 

Iš mamos klausimo:

 

"Net  nežinau, nuo ko pradėti...Žodžiu, prieš kurį laiką mirė man labai artimas giminaitis(kūma). Po jos mirties prasidėjo bėdos su širdimi - permušimai, pulsas net iki 139. Be to naktimis sapnuojasi košmarai, susiję su kūma.  Dabar situacija tokia, kad pasidariau perdėtai jautri viskam.  Naktį pabundu 1  valandą, o užmiegu 4. O kitąkart net vyrą  į darbą 7 valandą išleidžiu.  Apetito visai nebėra. Jei per dieną suvalgau porą sumuštinių ir obuolį, tai čia jau gerai. Atsirado baimė eiti miegoti, nes naktį vis sapnuoju kūmą.  Ką man daryti?"

 

Konsultuoja Neurolingvistinio programavimo konsultantė (NLP) Linga Švanienė:

 

Labas, nuoširdžiai užjaučiu dėl kūmos mirties.  Girdžiu, kad su šia netektimi sieji savo sveikatos pablogėjimą. Aprašai savo širdies darbo sutrikimus, pasakoji, kad netekai apetito.  Įsivaizduoju, kaip nelengva, kai naktimis negali užmigti ir kai užmigusi sapnuoji košmarus.

 

Klausi, ką daryti.  Tu aprašei savo dabartinę būseną, kuri tavęs netenkina. Prieš imantis kokių tai veiksmų svarbu žinoti,  ko tu nori vietoj to, ką turi dabar.  Iš pirmo žvilgsnio šis klausimas gali pasirodyti naivus, nes atrodo, kad savaime suprantama, jog tu nori...  Pabandysiu suformuluoti tavo užklausą.

 

Greičiausiai tu nori, kad širdis būtų sveika ir dirbtų optimaliai.  Taip pat tu nori išlikti rami visose gyvenimiškose situacijose.  Taip?  Ir dar nori ramiai miegoti po 8 valandas per naktį bei atsibusti žvali ir pailsėjusi.  Tikėtina, kad šių rezultatų pasiekimas normalizuotų ir tavo apetitą.

 

Tavo nuomone, dabartiniai nemalonumai gali būti susiję su tau buvusios labai artima kūmos mirtimi.  Čia kyla daugybė klausimų apie jūsų santykius. Kaip pasireiškė šis artumas?  Pagal kokius požymius tu žinojai, kad tie santykiai yra artimi?  Ką tau pačiai reiškė buvę santykiai su kūma?

 

Kadangi atsakymų nėra, galiu tik spėti, kad  buvai savotiškai priklausoma nuo dabar jau mirusio žmogaus ir iki šiol negali išsilaisvinti. Kadaise glaudus  ryšys su kūma,  tikėtina, padėjo  prisitaikyti prie nelengvų gyvenimo situacijų.  Netektis viską sumaišė, ir dabar tau tenka mokytis gyventi naujomis sąlygomis. Šis procesas tau nelengvas.  Kviečiu kreiptis į psichologą, kad kaip įmanoma greičiau baigtųsi košmarai, ir pradėtum  gyventi taip, kaip tu to nori. Geras specialistas galėtų tau padėti labiau pasitikėti savimi bei tapti psichologiškai laisva.

 

Pabaigai papasakosiu, kaip gali išsiaiškinti, kokią informaciją tavo pasąmonė perduoda per sapnus.  Rašei, kad sapnuoji mirusią giminaitę, todėl įsivaizduok, kad tai tu esi  kūma, ir pabandyk pasakyti jos vardu, ką nori sau  perduoti.   Sakyk: "Aš esu kūma ir aš pasirodžiau tam, kad...  Aš noriu sau pasakyti, jog... ". Analogiškai padirbėk ir su kitais objektais, pasirodžiusiais sapne.  Tarkim: "Aš esu miškas ir esu čia todėl, kad...". Arba: "Aš esu  jūra (skardis, kelias, suknelė, karoliai ir t.t.) ir sau sakau..."

 

Tais atvejais, jei tau nepavyksta išgirsti aiškaus atsakymo, paprastai padeda įsivaizdavimas, o ką galėtų pasakyti sapnuose pasirodęs objektas, jei jis ką nors pasakytų.  Toks sapnų aiškinimas bus kur kas tikslesnis, nei reikšmių tikrinimas sapnininkuose.  Juk tai - tavo atsakymai sau pačiai. Galimas dalykas, kad taip gauta informacija padės tau geriau suprasti save ir tai, kas vyksta su tavimi.

 

Rūpinkis savimi.  Sėkmės.

 

Linga Švanienė

NLP konsultantė

Mob.tel.8-679 66811

El.p. neurokodas@gmail.com

http://neurokodas.weebly.com