Kai nagai "žydi"

Kai nagai "žydi"

02. Jul 2011, 00:00

Pastebėjau, kad anksčiau nagai žydėdavo arba pavasariop, arba rudenėjant. Kol laukiausi, tokių problemų nebuvo, na o dabar vėl atsiranda baltų dėmelių ant nagų.

 

Sakoma, kad nagai gali išduoti daugelį žmogaus vidinių negalavimų, arba tiesiog perspėti, kad kažko trūksta. Baltos dėmelės vadinamos leukonichija.

 

Paskaičiusi įvairią informaciją, radau tokias priežastis, kodėl gali žydėti nagai:

-Dėmelės gali susidaryti visai be priežasties darant manikiūrą, galima pažeisti virštutinį nago sluoksnį ir į nagą patenka oro;

-Kai sergama anemija, dėl geležies trūkumo;

-Esant padidėjusiam cukraus kiekiui kraujyje;

-Taip pat sergant infekcinėmis ligomis;

-Esant avitaminozei - trūkstant vitaminų.

-Visgi dažniausiai nagai žydi pavasarį, kai orgaizmas po žiemos pritrūkęs vitaminų. Tačiau ši problema gali persekioti ir kitais metų laikais.

 

Taigi norint išvengti nagų žydėjimo, reikia:

 -kruopščiai atlikti manikiūrą, kad nepažeistumėte nago;

-sveikai maitintis, kad netrūktų maisto medžiagų, mineralų, vitaminų;

-Beje nagų priežiūros, vonelių maitinamų nereikia taip pat pamiršti;

 

Norint "paslėpti" dėmeles galima naudoti nagų laką, patarčiau rinktis geresnį, brangesni lakai ne taip pažeidžia nagus. Nagų maitinimui labai tinka ricinos, alyvuogių aliejų įtrynimas. Taip pat maitinamosios kaukės rankoms, vonelės.

 

Ar ar jūsų nagai kartais žydi?

02. Jul 2011, 12:57

Tarp nagų lakų skirtumas yra, kur lakas 3lt kainuoja, kur 30lt, sudėtis panaši, tačiau pastarieji vistiek geresni, laiko geriau, o pigūs man paprastai nei trijų dienų nelaiko, nutrupa. Pagrindą reikia lakuoti bebaejo ir dėti viršutinį sluoksnį, tada geriau laikosi. Beje lakuoti nagai būna tvirtesni, ne taip trupa.

02. Jul 2011, 10:30

Mano nagai zydejo. Dabar nebezinau, nes esu su akriliniais. Anksciau tai niekas nepadedavo, tiesiog zydedavo ir viskas

pamliv pamliv 02. Jul 2011, 01:29

tikrai nera jokio skirtumo, pigesni ar brangesni nagu laka naudosite. Tiek vienu, tiek kitu sudetyje yra toloeno ir formaldehidu, kurie jautresnems moterims gali sukelti alerginiu reakciju. Patarciau pries lakavima spalvotu laku, nago plokstele padengti specialiu pagrindu. Savo sudetyje jis turi kalcio, mineralu nagams stiprinti, taip pat apsaugos nagus, jeigu megstate ryskias spalvas

laurora laurora 02. Jul 2011, 00:58

net nekreipiu demesio i mazus neryskius "ziedelius" ant nagu