Kai šerpetoja lūpos...

Kai šerpetoja lūpos...

28. Dec 2011, 00:00

Skilinėjančios, šerpetojančios lūpos šaltuoju metu - dažnas reiškinys.

 

Keli patarimai, kaip to išvengti:

 

-Lūpų šerpetojimo priežastimi gali būti ne tik permainingi orai, bet ir nekokybiški lūpų dažai. Jeigu jūsų lūpų oda jautri ir plona, šaltuoju metų laiku geriau nenaudokite ilgai išliekančių lūpų dažų. Jie ypač džiovina odą.

 

-Stenkitės atprasti laižyti ir kandžioti lūpas. Laižydami lūpas pašaliname nuo jų natūralią riebalų plėvelę. Todėl lūpos džiūsta ir šerpetoja. Gali imti skilinėti.

 

-Labiausiai lūpas džiovina šaltas vėjas. Jeigu tokią dieną ruošiatės ilgam pasivaikščiojimui, pasiimkite lūpų balzamo. Prieš išeidamos į lauką būtinai lūpas patepkite maitinamuoju kremu arba balzamu. 

 

-Lūpoms tinka kosmetika, kurios sudėtyje yra persikų, alyvuogių aliejų, avokado ekstrakto. Tinka ir maitinamosios kaukės, kurias galima pasigaminti namuose. Štai pavyzdžiui, agurkų sultys suteiks lūpoms minkštumo ir švelnumo. Taip pat galima jas tepti medumi ir taip palaikyti 15-20 minučių. Elastingumo suteikia kaukės su jūros dumbliais.

 

Dėmesio! Jeigu pasinaudojus šiais patarimais lūpos vis vien skylinėja, vadinasi, nusilpo imunitetas ir trūksta vitaminų. Patartina gerti vitaminizuotą šaltalankių arba šermukšnių arbatą, valgyti daugiau varškės, kiaušinių, žalių daržovių, pupelių. Gerkite daugiau skysčių.


Parengta pagal Sveikatosradijas.lt

28. Dec 2011, 12:37

lūpų balzamas pas mane visada po ranka, nes tikrai labai sausėja lūpos, o dabar įtrūko ir lūpų kampučiai, einant miegot patepu dantų pasta