Kaip aš pamilau bėgimą

Kaip aš pamilau bėgimą

10. May 2014, 00:09

Sveikos,

esu beveik vienerių dukrytės Aurėjos mama Ugnė. Nedalyvauju svorio metime su KM. Tačiau noriu pasidalinti savo istorija kaip į mano gyvenimą atėjo sportas.

Viskas prasidėjo kai pagimdžiau dukrytę. Buvau laiminga mama, tačiau greit pavargdavau,o ir veidrodis nedžiugino,svarstyklės buvo priežas numeris vienas. Nėra ko norėti svėriau 110kg, taip...tiek kiek niekada gyvenime nesvėriau,o atrodžiau kaip tankas

20140509233726-10516.jpg

Vis raminau save,kad svoris greit nukris,bet deja jis nejudėjo. Žiūrėjau ką valgau ir kada valgau, bet tai irgi rezultatų nedavė ir visiškai nuleidau rankas. Internete vis ieškodavau stebuklingų piliulių bei dietų kol vieną dieną aptikau grupę,kurioje merginos metė svorį. Prisijungus prie jų buvau tik stebėtoja, kol vieną dieną pagalvojau ką reiks pasakyti dukrytei kai ji paprašys manęs eiti kartu į baseiną. Negi pasakysiu,kad mama nesives tavęs,nes yra stora ir nejaukiai jausis baseine? Po kelių dienų užsirašiau į sporto klubą ir kaip tyčia viena mergina skatino bėgioti pagal programą. Žvilgtelėjus į programą galvojau nesamonė kaip ji gali padėti mesti svorį ir išvis kaip galima pamilti bėgimą?

20140509235002-28421.jpg

Visą gyvenimą bėgimas man buvo priešas numeris vienas. Galbūt būčiau pamilusi bėgimą jau  mokyklos laikas, tačiau niekas neaiškino apie avalynės svarbą, kvėpavimą bei kūno poziciją bėgant. 

Ilgai mąstyti neteko. Atsispauzdinau bėgimo programą ir išėjau pabėgioti. Matyt didžiausia motyvacija tuo metu buvo, kodėl kiti gali bėgti,o aš ne. Po pirmojo bėgimo skaudėjo visus raumenis, bet kitą dieną vėl išbėgau. Aišku skausmas vėl lydėjo mane. Po kelių tokių treniruočių nutariau pamėginti nusipirkti kitus batus ir aišku bėgti buvo daug lengviau. Su kiekviena treniruote pastebėjau,kad įveikiu vis daugiau ir anksčiau neįveikiami 500 metrų tapo lengvai įveikiami. Iveikia 11 savaičių ir po jų susirgau, liga paguldė į lovą todėl grįžusi ant bėgimo takelio nebesugebėjau tęsti treniruočių, todėl pradėjau iš naujo. 

Ir ką jūs manot pradėjusi bėgioti nuo 2014m sausio 1 dienos iki šiandien numečiau 20kg. Tapau daug laimingesnė, ištvermingesnė ir nebepavargstu lakstyti pagal savo mažąjį stebuklą.

20140510000217-46518.jpg

 

 Šiandien galiu drąsiai sakyti susidraugavau su bėgimu ir sveikesne mityba,nes bėgti prisivalgius kotletų norisi tik keiktis. Norėdama pasiekti rezultatų pakeičiau mitybą, bet tai įvyko automatiškai. Pradėjau valgyti pilno grūdo makaronus, ruduosius ryžius, daugiau daržovių, vaisių. Galų gale pradėjau valgyti,o ne ėsti. Manau nepritrūksiu ryžto ir toliau bėgiosiu savo malonumui. O kai bėgimas yra ir gražinantis figūra tai išties puiku :) Visos mes galime pasikeisti, tik reikia norėti ir stenktis.

 

Iki,

Mama Ugnė

12. May 2014, 10:36 Zylutee

Pradzioj tikrai skaudes visa kuna,bet po savaites viskas praeis. Svarbiausia kaip gera kai tu prabegi,kai pamatai koki atstuma iveikei.Begant labai pravercia ir programeles telefone,kurios po to rodo kalorijas,greiti,atstuma iveikta 😀 As dievinu begima vien del to,kad po to bunu pilna energijos ir juokingai skamba,bet pailsiu nuo namu,dukrytes zirzenimu ir vyro 😃 ir begiot man lengviau sporto klube,nes pas mus daznai lyja,vejas didelis,ir nuolat gerkle persaldavau,tai sporto klubas pats tas 😀 As niekaip negaliu sportuot namie,nes tai vyrui ko reikia,tai dukrytei,o kai isvarau i sporto kluba,jie zino,kad valanda teks bendrauti 😀 o po valandos randu tokia "tvarka", kad per diena tokios nepadaro 😃

12. May 2014, 01:04 Zylutee

Jei nori junkis facebook i begimo klubas grupe,ten rasi daug informacijos ir aisku kaip klubo nares pasikeite begiodamos,nes cia be ju sutikimo negaliu kelti,o ir merginu daug su didesniais ar mazesniais pasiekimais.

12. May 2014, 01:02 Zylutee

As atkreipiau demesi,kad man lengviau kvepuoti kai as kur nors uzsiziuriu 😃 as begu ant takelio tik pradedu ziuret i laika ir prasideda ziopciojimai ir oro gaudymas,o jei ziuriu per langa (nes begu prie lango) i praeinancius zmones iseina ir kvepuot 😀 Pradzioj buvo sunku ne tik ismokti begti,kvepuoti,bet ir kontroliuoti mintis. Buna pradeda suktis mintys ir nelabai iseina ju ismesti,o tada ir pradeda lyst mintys,kad sustosiu,nes nebegaliu begti per sunku,nors dar begciau ir begciau.

11. May 2014, 23:10 Zylutee

Pradzioj sunku begti pagal tai kaip aiskina,nes atrodo lengviau begti kaip mokam t.y. bet kaip. Megink begti pagal ta programa kur ikelta virsuje. Pamatysi koks malonumas yra begti,ir kas savaite busi vis istvermingesne 😀 Mokyklose kuno kulturos mokytojai danzniausiai yra tik priziuretojai,kad suteiktu pagalba jei kas atsitiks. Man atrodo,kad ne kiekvienas mokytojas dar ir zino kaip begti,kaip kvepuoti, ypac jei to nepropaguoja.

10. May 2014, 14:32 pypse

As butent ir pirkau is sportdirect, tik aisku nepigus malonumas kai reik investuoti i batus. Bet kai nusipirkau batus,kuriu verte apie 200 litu tai akis bade kaip nusipirkus tokius brangius sedeti ant sofos. Cia du geri video kaip begti: http://www.youtube.com/watch?v=h_7j3yzgOzk

http://www.youtube.com/watch?v=7DN-yHlUN58

Video labai geri,nes aiskiai matosi kaip reikia begti. Nes pradzioj as begau taip kaip iseina,o dabar jau pavyksta begti pagal video ir neskauda koju.

pypse pypse 10. May 2014, 13:21

Sportsdirect.com tikslus puslapis. Sumaisiau anoje nuorode

pypse pypse 10. May 2014, 13:20

Aciu is tiesu uz straipsni. Startavus lieknejimo projektui, beveik visos pasisake kad prades begioti. As is karto pagalvojau apie specialia avalyne. Su paprastais laisvalaikio, kad ir neturginiais, manau galima atmusti pedas ir taip toliau. Neveltui yra batukai spec krepsiniui, spec futbolui spec begimui. O jie nepigus.., bet manau reikalingi, gal paskui ir motyvacija yra😀 investicija isnaudoti. Sportdirect.com gal butu pigiau parsisiust

10. May 2014, 10:16 krisliukas

As begu ant begimo takelio tai ziureti labai patogu, bet manau patogu butu tureti elektronini laikroduka ir pagal ji ziureti. Nes svarbu ne kuo greiciau, kuo daugiau isbegti, o pasistenkti prabegti pagal programa. Kai isbegi pirma karta, antra pamatai, kad ir pati gali begti ir tai nera taip baisu.

10. May 2014, 10:12 Zylutee

Su turgine avalyne galima susizeisti kojas. Taip yra keli video kaip kvepuoti bei kaip begti, kad nebutu apkrauti keliai. Manau praverstu paziureti :-)

Krisliukas Krisliukas 10. May 2014, 09:29

dar klausimėlis, o kaip skaičiavai laiką,kiek bėgi? žiūrėdavai į mobilų,ar į laikrodį?
reiks man išbandyt tą nemėgstamą be galo bėgimą 😀

Krisliukas Krisliukas 10. May 2014, 09:13

šaunuolė nerealu 🌷 😉

10. May 2014, 00:52 Zylutee

As nuejau I sportiniu prekiu parduotuve ir paprasiau konsultanto parodyti begimo batelius. Nezinau kodel, bet dauguma begimo batu issiskiria ryskiomis spalvomis. Taip pat batus paemus I rankas jie lengvuciai nei siaip kedai. Begimo batai dar skiriasi nuo to kur planuojama begiot. Ir aisku kaina labai skiriasi nuo paprastu kedu. Cia nuoroda kaip issirinkti begimo batus: http://www.conangym.lt/kaip-issirinkti-begimo-batelius/