Kaip atrodo mamos drabužinė

Kaip atrodo mamos drabužinė

24. Feb 2015, 10:52

Mano drabužinė per dieną mažiausiai 5 kartus atrodo maždaug taip:

20150224104929-55954.jpg

Paaiškinimas: 50-yje kv.m. tiesiog sudėtinga visus daiktus sukrauti palubėje, todėl žemiausią vietą užima būtent mano drabužiai, batai, rankinės, skarelės ir kiti viršutiniai bei apatiniai apdarai. Jie nedūžta, mažiausiai pavojingi, nenuodingi, nebijo ištepliojimo, nes man nereikia tvarkingai atrodyti prieš darbdavį ar klientus, juos sunkiausia sugadinti iš visų kitų buities daiktų, juos lengviausia sukišti atgal, kai tai reikia daryti mažiausiai 5 kartus per dieną ir aš - mama, dar sugebu tame įžvelgti vaiko lavinimą.

Apie spintos durų apsaugas nėra net ką kalbėti... Senų seniausiai mano genijus išsiaiškino visus kodus ir lengviausiai juos "nulaužia", kai jam tik to reikia. Be to, juk visų namų neužrakinsi.

Pirmiausia norėčiau aprašyti ne tai, kaip turėtų atrodyti mano svajonių spinta, o kaip turėtų atrodyti mano svajonių namas :) Nesvarbu, kokios būtų spalvos ar interjero detalės, svarbiausia, kad bent 1 m aukštyje būtų tik Adomui skirtos spintelės su jo daiktais, o visa kita, įskaitant jungiklius, tualetą ir skalbimo mašiną, bent metro aukštyje. Tada galėčiau pasvajoti ir apie tai, kaip turėtų atrodyti mano spinta :)

Kaip Jūs galvojate, ar mano drabužinę įmanoma sutvarkyti?

20150224105120-42555.jpg
Oficialiai pasižadu: jei tai tikrai įmanoma - būtinai bus II dalis :)

Gintarep Gintarep 01. Mar 2015, 21:31

Oooo, kaip vaikinas dirba....As dabar pagalvojau ir vyro paklausiau ar maniske taip darbuotusi, abu kazkaip nepamename....lyg ir noreciau (turbut keistai nuskambes 😀 )

24. Feb 2015, 21:39

Mes ir auginam toki "terminatoriu" tokiam vaikui tik leisti viska tyrinėti aišku kad tai butų saugu. Galiu nuraminti Mutter tai laikina. Mano sūnus nuo 2 metukų pradėjo domėtis kitais dalykais ir net nepastebėtai dingo tas vertimas. Mes ir viska nuleisdavom juokais nes tokio amžiaus vaikui sakyk nesakęs jis vistiek eis ir tyrinės.

24. Feb 2015, 19:34

Žodžiu, kai dar neturėjom vaikų ir pas mus atvažiuodavo mano brolis su trimis ir vidurinioji viską versdavo aukštyn kojom, tai praminėm ją terminatoriumi, juokdavomės. Dabar kartais pajuokaujam, kad prisijuokėm, nes patys tokį terminatorių auginam 😀 Jau mažiausiai milijoną kartų esu sakiusi, aiškinusi negalima to, ano, geriau imkim šitą, be žodžių nunešu į kitą vietą ir pan. Rezultatai: Adomas prieina prie spintos, sukioja galvytę į šonus, atseit jau pats save drausmina, o rankytės jau daro duris. Šiaip čia ne vienintelė vieta, ką jis namuose verčia. Tiksliau - visus namus verčia, viską laužo, bet svarbiausia manau ne vaiką bandyti tramdyti, o sukurti jam aplinką, kad galėtų ramiai tyrinėti ir patiems į viską žiūrėti su humoru. Taip ir padariau šį rytą. Šis įrašas tikrai buvo paskelbtas su didele doze humoro 😀

Kas dar. Kabinamose vietose ilsisi garbingesni drabužiai nei džinsai, pvz. mano antros dienos vestuvių suknelė 😀 Negaliu su ja išsiskirti iki šiol. Dar kalios suknelės, vyro kostiumai ir pan. Neperdedu, tikrai nebėra vietos aukščiau 😀 Guodžiuosi, kad Adomui vieną dieną atsibos viską kraustyti.

Aš į užduotį žiūriu kūrybiškai 😀 Bet gali būti ir mano antra dalis, kur viską aprašysiu išsamiau, galbūt net pagal reikalavimus 😀

Tuos batus jau nepamenu, kada buvau užsidėjus, bet Adomas vis primena ištraukdamas, kad tokius turiu 😀

Na ir pabaigai: išėjo tikrai neblogas bendras romanas po straipsniu. Ačiū, moterys, už komentarus! 😉

Liucyte Liucyte 24. Feb 2015, 18:17

Chi, nerealus vaizdelis! 😀 😀
Kokie žavingi rusvos zomšos (?) batai plačia pakulne!

Krisliukas Krisliukas 24. Feb 2015, 17:14 lina_baj

šiaip retas kuris svečias būna sužavėtas, kai vaikai krausto stalčius..aš savo namuose leidžiu tai daryti kitiems vaikams, man kažkaip nekliudo..
berniukai niekad svečiuose netikrindavo stalčių,bet Fausta buvo mėgėja..labia džiaugiuos,kad tas etapas praėjo

Krisliukas Krisliukas 24. Feb 2015, 17:10

neblogai 😃 pas mane irgi beveik visi rūbai spintoj koridoriuje (stumdomos durys),bet gerai,kad ten lentynų nėr,tik kabinami rūbai..
apatiniai rūbai aukštai vonioje
lieka vaikų kambarys su komoda ir spinta..va ten "tvarka" būna daroma nuolat..Fausta amžinai vis kuisiasi rūbuose 😃

Egle, o kur aprašymas įsigyto naujo rūbo? ar aš nesupratau užduoties?

lina_baj lina_baj 24. Feb 2015, 16:32 motinysteveza

Mano tai matyt kantrybė kiek kitokia, aš taip labai nebūnu sužavėta, kai kokie svečiai pratikrina mano visus namus 😃

motinysteveza motinysteveza 24. Feb 2015, 16:10

aš kaip tik čia įžvelgiu genijų 😀) yra toks protingų vaikų tipas, draugai turi tokio panašaus būdo vaiką, tik mergaitė. ši atėjus į svečius per 5 min būna patikrinti visi namai. būnu apakus, sužavėta. aš tai vadinu ypatingu smalsumu. o tai yra gerai.
mano mergaitės visai kitokios. greičiausiai panašenės į pypsės. nuo 7 mėn. daugmaž pradeda suprasti "ne" ir klauso. neklausymas prasideda vėliau, gal nuo 2 m 😀).
Gabrielė nelenda nei prie laidų (su šypsena lėėtai bando tiesti ranką, pasakau ne ir nueina kitur) nei kitur kur negalima. ir tas yra gerai. man dar yra užkliuvę, kad Adomas yra sulaužęs daug daiktų (anksčiau minėjo Eglė), nu nelaužo maniškės, nežinau, kaip tai įmanoma 😀)
tiesiog vaikai skirtingi 😀))

24. Feb 2015, 15:37 pypse

Fainai, jei turi tokį protingą 1,2 m vaiką, kuris supranta, kad čia mamos ir daro viską taip, kaip mama prašo 😃 Mano Adomas, deja, ne genijus, galiu pasakot, kiek noriu, nueinu į "damų kambarį", o grįžus matau, kad vėl tas pats 😀 Gerai, kad rūbai netrenkia elektra ir jais primušti pvz. katino neįmanoma 😀 😀 😀

pypse pypse 24. Feb 2015, 15:08

nu bet man nenormalu vis tiek😀 sakyk ką nori. tai arba jūs leidžiat kad lįstų, tada jis žino kad tai GALIMA. kabliukas sugadintų spintą😀) bet išeitis. aš taineleisčiau ir tiek... kaip neleidžiu už laidų tampyti, brolio su kardu mušti ir tt... pasakai kad čia mamos ir užimi kita veikla😉 tiek kartų kol dašu kad ten mamos... bet jei leist papraščiau tai...
aš kambario duris kurios atsiveria paprastai, o kambaryje vyksta remontas užstačiau kėde, o ant kėdės kaldra sulankstyta tokia sunki. tai nelenda.

jaldija jaldija 24. Feb 2015, 14:56

cha, cha... koks mielas vaizdelis😀 Aš jau beveik norėčiau tokio, pasiilgau tų laikų 😃😃😃

24. Feb 2015, 14:03 Mutter

Na aišku kiekvienas vaikutis individualus, bet mano mergina nustojo kraustyt maždaug 1,8 mėn 😀

24. Feb 2015, 13:16

Tai va, dėl to ir rašiau, kad sukišu, jei lankstyčiau dar, tai visą dieną sėdėčiau prie spintos 😀

Laikas - visų galų vaistas, turbūt, bet kad savaitės užtektų, matyt, nereikia tikėtis 😀

24. Feb 2015, 13:03

Cha cha - matytas vaizdas 😃 Tik maniškė karaliauja savo spintoj 😀 Buvo momentas kai net nebelankstydavau - sukišu ir viskas.. pusvalandžiui 😃 Dabar jau kažkaip nebekrausto taip dažnai, tai daugmaž tvarkelė 😀
Vadinasi yra išeitis - laikas 😀

lina_baj lina_baj 24. Feb 2015, 13:01

Pas mane dabar irgi stumdomos, tai laukiu ir aš minčių į ateitį 😀

24. Feb 2015, 12:51

Situacija tokia, kad spinta sieninė su slankiojančiom durim, tad iki šiol neatradau jokios tinkamos apsaugos, kurios neįveiktų Adomas. Kėdė tai čia būtų dar didesnė pražūtis, nes tada ir visa mano kosmetika iš viršutinių lentynų atsidurų toj rūbų krūvoj. Spynelės nėra už ko užkabint.... Kabliukas? Gal ir tiktų, reiks vyro paklaust... Bet jei dar turit kokių patarimų - rašykit, gal tikrai rasiu išeitį! 😀

Batai - vienas naujesnių pirkinių, buvau Megoj su jais 😉

lina_baj lina_baj 24. Feb 2015, 12:35

Mes kiek pamenu vienu metu daug kur buvom spyneles su rakčiukais susidėję 😀 saugu, tik kad patys po to kur nors tuos rakčiukus nukišdavom, tai kartais kildavo panika 😃 "kur tu tuos rakčiukus padėjai, gi net 4 yra!? ..." 😃

pypse pypse 24. Feb 2015, 12:15

😀 nu mamuk, konsturok savo užraktą. pvz kokią kėdę, kabliuką?;/ keistai.
beja man kokie gražūs tie juodi batukai su užtrauktuku😀

lina_baj lina_baj 24. Feb 2015, 11:15

🤣 oi atsimenu tuos laikus. Bet kadangi dar turiu 3 mėn mažąją, viskas vėl prieš akis kaip sakoma 😃