Sveikos,mamytės,
kaip Kalėdos be šventinio torto?! :) O ypač, kai šventės ypatingos, švenčiame nebe dviese, o jau tryse! :)Todėl reikia rūpintis, kad ir mažoji valgytoja galėtų paskanauti skanumynų, rinkausi receptą su mažiau blogybių :) Šiek tiek pakoregavau pagal save :) O tortas morkų su varškės pertepimu :D
Biskvitui reikės: 280g miltų, 2arb.š. kepimo miltelių, 1arb.š. sodos, 2arb.š. cinamono, truputi druskos,600g tarkuotų morkų,100g lazdyno riešutų, 90g kokoso drožlių, 200g rudojo cukraus, 220g alyvuogių aliejaus ir 4dideli kiaušiniai:)
Viename dubenyje sumaišyti miltus, cinamoną, kepimo miltelius, druską ir sodą. Kitame morkas, riešutus ir kokoso drožles. Trečiame sumaišyti aliejų su cukrumi ir mušti po vieną kiaušinį gerai išmaišant. Į aliejaus plakinį atsargiai įmaišyti miltų mišinį(nepermaišyti). Tuomet į tešlą įmaišti morkų mišinį :)
Tešlą padalinti į tris dalis. Skardą iškloti sviestiniu popieriumi. Kepti 160laipsmių temperatūroje apie 30min.
Pertepimui reikės: 600g varškės, 100g cukraus pudros, 400g grietinėlės(plakamos), 1valg.š. vanilės ekstrakto, citrinos sulčių pagal skonį.
Varškę pertrinti, kad nebūtų gumuliukų. Sudėti cukraus pudrą,gerai išmaišyti. Standžiai išplaką grietinėlę atsargiai įmaišyti. Įpausti citrinų sulčių. Atvėsusius biskvitus sluoksniuoti su varškės pertepimu :) Vuole, morkų tortas su varškės pertepimu!!! SKANAUS!! :p