Kaip mama su kūdikiu PC SENUKAI apsipirkinėjo...

28. Apr 2015, 12:32

Prieš rašydama šį blogą ir galvodamą pavadinimą mąsčiau kokiu būdu rašyti - piktai ar su jumoro gaidele. Pasirinkau pastarąjį, kadangi praėjo nemažai laiko, pyktis atslūgo ir pan... Bet tuo metu buvau pikta kaip širšė. Taigi, apie viską iš pradžių...

Esu mama, gyvenanti atokiau mažo Dzūkijos miestelio , šiuo metu "sėdinti" namuose ir auginanti šešerių  mėnesiukų dukrytę.

Nežinau, ar čia savo (ne)laimei susiplanavau vieną dieną važiuoti  į PC "Senukai"su dar savarankiškai nesėdinčiu vaiku, apsipirkti. Ir gerai apsipirkti - juk trečiadienis, akcijų diena.

Pirma kliūtis. Automobilių stovėjimo aikštelė. Aišku, tą dieną į prekybos centrą suvažiavo visas miestas, aikštelėje vieta tik labiausiai nutolusiame taške.

Ai, pagalvojau, niekis, nueisiu ir atsivešiu pirkinių vežimėlį, įsidėsiu kėdutę ir taip su dukryte pateksime į parduotuvę.

Antra kliūtis. Įėjusi į vidų apžvelgiau salę - vežimėlio su sėdima atrama nerasta... Nėra vežimėlių, pritaikytų kūdikiams.

Pasiėmiau paprastą, pamaniau, įdėsiu kėdutę - juk taip darau ir kituose PC. Pasvajok, Mama... Kėdutė su šešių mėnesių vaikiuku netilpo, nors tu ką. Gi ne tam skirti pirkinių vežimėliai...

Neliko kitos išeities, kaip "užsimesti" 8 kg. svorį ant vieno šonelio ir traukti apsipirkti. Apie vežimėlio traukimą kita ranka nebuvo nė kalbos. O apie didesnius planuotus pirkinius - tuo labiau...

Trečia kliūtis. Eilės prie kasų. Aišku, kadangi daug žmonių, rytas, dirba dvi kasos iš keturių. Eilės nusidriekia toli... Apie kažkokias kasas su vaikais net nereikia svajoti.

Kantriai bandau stovėti eilėje - vienoje rankoje pirkinių krepšelis, kitoje - visur besisukinėjanti, smalsi, bandanti iš krepšelio ištraukti prekę dukrytė. Nu nieko, prieina ir mūsų eilė, šiaip ne taip išsitraukiu piniginę ir susimoku.

Ketvirta kliūtis. Susimokėjusi už prekes ir nuėjusi nuo kasos, bandau atrasti kažkokį sėdimą - gulimą daiktą, baldą, kur galėčiau aprengti dukrytę (juk neišeisi į kiemą prasisegiojusi - dar nebuvo šilta)

Deja, man nesiseka... Ačiū Dievui , pamačiau šalia esančiose roletų parduotuvės patalpose kušetę - ten ir nuėjau ...

Gink Dieve, neturiu nieko blogo prieš šio tinklo prekybos centrus kituose miestuose, nes nežinau, kokios ten sąlygos. Be to, čia ir mano kaltė, kad neatlikau "namų darbų" ir "nepatikrinau" kokios sąlygos neštis į šį centrą dar nesėdintį vaiką.