Kaip mylėti save?

Kaip mylėti save?

07. Mar 2013, 08:30

 

Norime to ar ne, nėštumas ir vaikelio gimimas mus pakeičia. Tapus mama, gyvenimas prisipildė nesibaigiančios meilės savo vaikui. Tai gražioji motinystės pusė.

 

Tačiau yra ir kita. Būna, ir manau ne taip jau retai, kad tapusi mama, prarandi dalį savęs, kaip moters. Kalbu apie tai, kad kasdieninė veikla pasikeičia, jei ne 100%, tai bent jau 90%.

 

Santykiai su vyru? Gal jie ir lieka geri, bet tikriausiai ne tokie, kaip buvo. Pakitusi išvaizda (antsvoris, pilvukas ne toks plokščias, krūtinės forma neideali, o kur dar strijos ir celiulitai), nuovargis, prižiūrint kūdikį, rutina irgi nepadeda jaustis pilnaverte moterimi. 

 

Taigi, būnant mama, jaustis ir puikia moterimi ne visada paprasta. Norėčiau tiesiog pasidalinti tuo, kas padeda man. 

 

Manau, kad pirmiausiai svarbu pasirūpinti gera savo fizine būkle. Juk sveikame kūne – sveika siela! Apie tai šį kartą.

 

1. Išsimiegoti!

 

Nuolat pavargusi ir dirgli nepatiksi nei pati sau, nei aplinkiniams. Mamoms labai dažnai tiesiog trūksta miego. Paroje – tik 24 valandos, o tiek daug reikia nuveikti. Tačiau, nepasirūpinusi savimi, negalėsi tinkamai pasirūpinti savo kūdikiu. Todėl privalu rasti laiko išsimiegoti.

 

Jei vaikelis naktį buvo neramus ir jautiesi išsekusi, galima pamiegoti dieną kartu su kūdikiu. Neplauti indai ir nevalytos grindys tikrai nėra tiek svarbios, kiek svarbus yra poilsis. Jei nepavyko nusnūsti, galima tiesiog pagulėti ramiai šalia savo mažylio, kai jis žaidžia ant grindų. Taip atsipalaiduoti ir pasikrauti energijos žvaliai užbaigti dieną.

 

2. Valgyti sveikai!

 

Kartais, ypač pirmaisiais kūdikio gyvenimo mėnesiais, mamos yra tokios užimtos ir įsitraukusios į jo priežiūrą, jog pamiršta elementarius savo kūno poreikius. O ir mažyliams paaugus, mes gaminame jiems, gaminame savo vyrams, o pačios valgome, kas papuola.

 

To daryti nereikėtų. Sveikas, subalansuotas maistas, daug skysčių – stenkimės apie tai neužmiršti. Jei visą dieną neradusi laiko pavalgyti, vakare prisikimši arba nuolat užkandžiausi sausais užkandžiais, nereikia tikėtis, kad jausiesi energinga ir žvali. Tokia mityba neigiamai atsiliepia ir sveikatai, ir grožiui.

 

3. Priimti pagalbą!

 

Gimus pirmagimiui, dažnai ištinka lengvas šokas. Bent jau aš nesitikėjau, kad kūdikio priežiūra trunka kokias 28 valandas per parą, ypač jei vaikelis neramus. Beje, atokvėpio ir laiko sau trūksta ne tik kūdikių, bet ir jau paaugusių mažylių mamytėms. Manau, nereikia būti idealia, užtenka būti tiesiog gera mama.

 

Todėl neverta stengtis visko atlikti tobulai ir būtinai pačiai. Priimkime artimųjų ar draugų siūlomą pagalbą! Jei niekas padėti nesisiūlo, galima paprašyti ir pačiai. Daugelis tikrai noriai padės, net jausis pamaloninti, jei to paprašysi. Be to, vyrai lygiai tiek pat yra tėčiai, kiek mes esame mamos, todėl neprasčiau gali prižiūrėti kūdikį ar atlikti namų ruošą.

 

Šiam kartui tiek. Kitą kartelį pašnekėsim apie teigiamas emocijas ir rūpinimąsi savimi.

 

Justina

 

 

 

07. Mar 2013, 20:20

👍

07. Mar 2013, 19:45

As darbo diena leidziu sau buti susivelusia,su treningais,nes kol esu nescia tai pats patogiausias drabuzis namie,bet butent tada buna sutvarkyti namai,paruostas maistas. Savaitgaliais pasistengiu,nes vyras visa savaitgali buna namie tai skiriu siek tiek laiko sau,ir palieku tuos neplautus indus,nesiurbtus kilimus, negaminta maista. Kol kas vyras nera pasiskundes, kad kai buna namie juose netvarka,nes puikiai supranta,kad man vienai tvarkytis sunku,o maisto gamyba savaitgali buna musu su vyru,juk kartu suktis virtuveje visai smagu. Tik kol kas negaliu pasakyti kas bus kai gims dukryte,bet manau taip pat stenksiuos buti pasitempusi zmona ir mama,bent savaitgaliais😀

07. Mar 2013, 18:22

O as visgi manau, kad geriau ne vyra nuteikti, kad moteris bus kazkokia "nelabai" 😀 O stengtis to isvengti. Tai tas pats vyras pagal galimybes tikrai gali daug nuveikti, kad jo moteris butu "labai" 😀 Aisku, keleta menesiu po gimdymo, kol viskas susirikiuoja, stresiukas ir nuovargis neisvengiami. Bet praejus kuriam laikui, jau galima pradeti dienos darbelius rikiuoti taip, kad pati nebutum "nabagele" 😀
Indai aisku patys neissiplauna, bet nebutinai tai daryti cia ir dabar, o dar paskui grindis pablizginti, prie to pacio veidrodzius.. Neduok Dieve vyras grizes netvarka ras. O vyras grizes randa tvarkingus namus ir "nebegyva" zmonele 😀

07. Mar 2013, 14:34

as ir nemoku saves myleti, man svarbu kad namai visad butu sutvarkyti ir nei nepastebiu kad per diena sukdamasi namuose isbunu nesisukavus 😃 o apie pasidzayma nera net kalbos

07. Mar 2013, 13:16

aš tai galiu drąsiai pasakyti, kad savęs nemyliu, negaliu užmigti kol stovi neišplauta lėkštė arba nesutvarkyti kambariai, valgau irgi paskubomis, ypač kai pradėjau dirbti, žodžiu man mažai 24 val per parą, bet jei para būtų ir 34 val, turbūt vis iek dejuočiau kad mažai 😀

gintarerei gintarerei 07. Mar 2013, 11:04

teoriskai manau visos superantame, kad tai vykdyti tiesiog butina, bet kartais praktiskai nelabai gaunasi, bent jau man. Issimiegoti nelabai pavyksta ir diena, nes nemoku miegoti diena, o neisplauti indai siandien, vistiek kadanors turi buti isplauti, tik rytoj ju bus dvigubai daugiau, o poryt trigubai, juk patys neissiplaus 😀 o pagalba irgi pagalbai nelygi, taigi manau reikia tiesiog kazkiek aukotis, kazkiek priimti toki gyvenimo buda ir mano svarbiausias patarimas: nuteikti aplinkinius, ypatingai vyrus, kad nebus moteris ideali kaip buvo iki tol, bus pavargus, bus irzli, bus ne tokia pasitempusi, nes moteris ir taip jauciasi nelabai gerai del pasikeitusio gyvenimo, poilsio trukumo o kai dar jaucia spaudima is vyro/ aplinkos, tada psichologine busena dar labiau genda. Manau moteris tiesiog turi pragyventi pirma perioda su vaikiuku, o veliau viskas naturaliai pradeda deliotis.