Kaip nustatyti, ar vaikas gerai išsivalė dantis?...

Kaip nustatyti, ar vaikas gerai išsivalė dantis?...

29. Feb 2020, 21:04 floryte floryte

     Vaikui augant ir savarankiškėjant, vis mažiau imi kontroliuoti jo švarinimosi ritualus.Ne išimtis ir dantų valymas. Bet gi žinote, koks tas dantų valymas mažų vaikų...Brūkšt, brūkšt ir viskas. O kai primeni apie tris minutes, tai tuomet ir laiko tą dantų šepetėlį burnoje, kramto, žaidžia... Geriausia, kai vaikas pats supranta, ką reiškia švariai išvalyti dantys. 

    Į vaiko darželį atėjo higienistė, kuri mums, tėvams, ir parodė tokį dalyką, kuris padeda nustatyti, ar vaikas gerai išsivalė dantis. Taigi, yra tokios tabletės,  kurias sukramčius pasimato, kurios dantų vietos yra su apnašomis. Aš vaistinėje pirkau štai tokias:

Kainavo apie 4 eurus. Žinoma, teko pavaikščioti po vaistines, nes tai nėra dažnai žmonių naudojamas produktas. 

Taigi, išsivalius dantis reikia sukramtyti vieną tabletę, seilių nenuryti. Perbraukti liežuviu per dantis, išskalauti burną ir išspjauti. Senos apnašos nusidažo mėlynai, o vienos dienos - raudonai. 

Sukramčius tabletę, vaizdas burnoje nekoks. Bet taip ir turi būti.

Kadangi nuryti negalima, tai šis metodas tinka tik šiek tiek vyresniems vaikams, kurie jau sugeba tai kontroliuoti. Na, o išsiskalavus, dantukai atrodė štai taip:

   Vietomis buvo nusidažę raudonai, vadinasi, dantys išvalyti nepakankamai gerai. 

   Man nelabai patiko, kad ir liežuvis po visko buvo gan ryškiai nudažytas raudonai. Na, bet gal tai nekenksminga - juk ir ledinukus bevalgant liežuvis nusidažo. Be to, tikrai tų tablečių nenaudosime dažnai. 

Pažiūrėjęs  į veidrodį, vaikas galėjo pats įsitikinti, kad dar yra kur stengtis. Laikas nuo laiko vaikui vis priminsiu, ar nenori pasitikrinti, kaip išsivalė dantukus.

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 01. Mar 2020, 16:00

Kaip įdomiai! Manau tikrai neturėtų pakenkti, jei retsykiais pasitikrinsite 😀